Menu

Nooran puuroresepti

Aamupuurorakkaudestani on olemassa useampi postaus, esimerkiksi Mustikkapuuro mansikoilla sekä Puuro ja New York – kaipuu. Puurolle ei vielä ole omaa kategoriaa, mutta ehkä sitä pitää kohta alkaa harkitsemaan…

Osa teistä on valitellut, ettei puuro pidä nälkää. Olen eri mieltä, mutta siihen on syy: pimppaan puuroani reilusti. En ole koskaan sen kummemmin mittaillut, paljonko – määrällisesti – heitän sekaan muuta kuin puurohiutaleita. Tänään mittasin ja näköjään puurolautasella on puolet puuroa ja puolet muuta. Se puolet jotain muuta on yleensä puolikas banaani ja rusinaa sekä kaksi ruokalusikallista marjoja ja mahdollisesti vielä goji-marjoja ja hunajaa.


Jotta siis saat aikaan Nooran nälkää pitävän aamupuuron, tee itsellesi puuro tällä reseptillä:

  • 1 dl luomukaurahiutaleita
  • 2 -3 dl vettä
  • 2 rkl marjoja (puolukka, vadelma, mansikka, mustika, herukat – kaikki käy)
  • 1/2 banaani
  • 2 rkl rusinoita
  • hunajaa

Muista laittaa kaurahiutaleet kylmään veteen ja keitä puuro tarpeeksi pienellä lämmöllä. Pikapuurot ovat tottakai hyvä vaihtoehto myös (kunhan otat sokerittoman vaihtoehdon!). Jos käytät jäisiä marjoja, voit heittää ne puuron sekaan sulamaan pari minuttia ennen kuin kumoat satsin lautaselle. Muita lisukkeita ei kannata turhaan kauaa kuumennella, etteivät ravintoaineet tuhoudu.