Menu

Noora sydän Iris

Aloitin muutama vuosi sitten metsästyksen. Olin tajunnut kosmetiikan sisältämät scheisset ja hoksannut, että on viisainta hakeutua sertifioidun luonnonkosmetiikan pariin. Päätin luopua rakastamastani Loccitanen sarjasta tavoitteena yhtä samettinen iho hippikosmetiikan avulla. Yrityksen ja erehdyksen kautta löysinkin iholleni sopivan Laveran Faces – sarjan. Nyt olen löytänyt jo toisenkin!


Kun Faces-putelit tammikuun lopulla tyhjenivät, sain mahdollisuuden tutustua Weledaan. Weleda on luonnonkosmetiikkapioneeri ja sarja sisältää paljon erilaisia tuotteitakin, mutta minä olin jo vuosia aikaisemmin tehnyt omat johtopäätökseni yhden kokeilun jälkeen. Kokeilin jotain Weleda-rasvaa 5 vuotta sitten, enkä tykännyt. Enkä sitäpaitsi koskaan ole oikein pitänyt tuotteiden ulkonäöstäkään. Emme siis olleet Weledan kanssa kavereita.

Kokeilin siis yhden kerran, yhtä ainoaa tuotetta, ja luovutin. Mutta juuri näin monet meistä toimivat, etenkin, kun luonnonkosmetiikan testailu maksaa aika paljon. Sitäpaitsi, kun löytää yhden hyvän, miksi etsisikään sille korvaajaa? En siis välttämättä olisi tutustunut Weledan Iris-sarjaankaan ilman maahantuojan näytepakkauksia. Kuvittelin Weledan olevan iholleni ei-sopivaa kamaa, mutta väärässä olin.

Otin siis Weledan Iris-sarjan käyttööni reilu kuukausi sitten, tarkemmin: kasvoveden, yö- ja päivävoiteen sekä puhdistusemulsion. Emulsio on maitomainen, eikä sopinut minulle ollenkaan (maitomaiset pesut eivät sovi minulle yleensäkään). Ihoni ei yksinkertaisesti puhdistunut sillä. Sen sijaan muut tuotteet ovat ihan mainioita. Aloin käyttä niitä yhdessä Laveran pesuaineen kanssa ja hommahan toimi hyvin. Kasvot ovat pysyneet kuosissa. Ei näppylöitä, eikä kuivaa ihoa. Kasvoni ovat näyttäneet jopa harvinaisen kuulailta siihen nähden, että on sydäntalvi.

Mahtista on siis se, että tiedän jo kaksi sertifioitua luonnonkosmetiikkasarjaa, jotka sopivat ihontyypilleni. Veikkaan, että moni teistä ei ole löytänyt vielä edes sitä yhtä, ja juuri siksi teenkin näitä arvioitani: jotta niistä olisi apua teille, jotka olette kiinnostuneita, mutta ette ehkä tiedä mistä aloittaa. Tiedän, että joitakin teistä saattaa ärsyttää, että saan tuotteita ilmaiseksi ”Hyvähän sen on niitä vähän testailla ja arvioida kun ilmaseksi saa”, mutta lohdutukseksi voin sanoa, että kulutan silti erittäin paljon rahaa tämän harrastukseni ylläpitämiseen (esim. Juice Plus – kapselit ovat törkykalliita, kuulette niistä tulevaisuudessa). Taloudellinen hyöty Kempparista minulle on tähän menessä ollut pari sataa euroa, joten ei hätää. Tässä ollaan ihan yhtä riippumattomia kuin aina ennenkin!

Weledasta vielä sen verran, että sain testattavakseni myös kuorivan koivu-suihkusaippuan. Se ei ollut laisinkaan jees. Haju oli jotenkin keinotekoisen oloinen, eikä tuonut mieleeni juhannussaunaa niin kuin toivoin… Tuote kuori hyvin ja oli käytännössä ihan okei, mutta en maksaisi siitä montaakaan euroa, koska on olemassa muita, esimerkiksi übersuosikkini, Weledan tyrni-suihkusaippua. Se tuoksuu niin raikkaalta ja ihanalta, että sen voisi syödä. Nam!