Menu

Luscious hair – wonderful!

Ykkösdokumentti Hiusten matka oli pysäytävää kamaa. Lauantaisessa dokkarissa näytettiin, kuinka köyhät intilalaiset uhraavat hiuksensa, tyydyttäen rikkaiden ulkonäköfantasiat. Köyhien intialaisten hiuksilla tehdään rahakasta bisnestä: hiuksista maksetaan jopa yli 500 dollaria kilolta.

En valitettavasti löytänyt pätkää YLE Areenasta, mutta Filmitalian
tuottaman dokkarin traileri löytyy YouTubesta.

Minuun dokkari vaikutti vahvasti, olen lähes itku kurkussa. Etenkin dokkarin lopussa on rankka näky: kalju äiti, kalju parivuotias, kalju isä ja kalju poika. Hiukset toki kasvavavat takaisin, eikä niiden leikkaaminen satu, mutta joka kerta näiden ihmisten asettuessa jonoon, leikataan heiltä pysyvästi pala ihmisyyttä.

Tajusin muuten, että eilisen blogaukseni kuvista puolessa on melko varmasti juuri sen firman hiuslisäkkeitä, joista dokumenttikertoi. Onneksi Agynessillä on oma tukka, eikä lisäkkeistä tietoakaan!

Psst… On höntin tuntuista mainita tässä kohtaa Hiusakatemiaseikkailuistani, mutta todettakoon, että tänään oli vika capillaarihoito, josta luvassa raporttia piakkoin. Tulossa myös Hiusakatemian perustajan, Annikki Hagros-Kosken haastattelu.