Menu

Kasvikset suojaavat syövältä

Briteissä 1990-luvun alussa aloitetun tutkimuksen hiljattain saadut tulokset eivät yllätä, mutta ovat mahtava uutinen! Tutkimuksen mukaan ne, jotka eivät syö lihaa, sairastuvat huomattavasti harvemmin syöpään. Jihuu, yläfemma kaikille!

”Tutkimuksessa verrattiin noin 52 700 ihmisen tietoja. 20 – 89-vuotiaat miehet ja naiset rekrytoitiin mukaan tutkimukseen 1990-luvulla Isossa-Britanniassa. Tutkijat jakoivat osallistujat lihansyöjiin, kalansyöjiin, kasvissyöjiin ja vegaaneihin.

Tutkimukseen osallistuneilla oli suhteellisesti vähemmän syöpiä kuin Ison-Britannian väestöllä keskimäärin. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että tutkimusryhmään osallistuneet olivat keskivertoväestöä terveempiä”.

Ei ole ihme, että testiin osallistujat olivat keskimäärin terveempiä kuin keskivertoväestö. Jos on syöpätutkimuksen koekaniini, ei syövän olemassaoloa ja riskiä ehkä sivuuta samalla tavalla kuin perusjamppa tekisi. Onneksi tutkimustulos on silti hyvä.

Kiinnostavaa on, että tulosten mukaan kala- ja kasvissyöjillä todettiin merkittävästi vähemmän syöpiä kuin lihansyöjillä. Eli kaverit: Kemppariruokaa kehiin vaan!

Mainittakoon kuitenkin, että seurantaan osallistuneilla kasvissyöjillä todettiin paksu- ja peräsuolisyöpiä muita enemmän. Tulos yllätti tutkijat, sillä aiemmissa tutkimuksissa kyseiset syövät on liitetty runsaaseen punaisen lihan syömiseen. Ilmeisesti siis kala kasvisten ohessa on suositeltavampi valinta, kuin pelkkä kasvisruokavalio.

Lähde:YLE Uutiset. Tutkimustulokset on julkaistu American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä. Niistä kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Tähän perään voitte lukaista toisen kiinnostavan uutisen: Läski heikentää iäkkäiden miesten älyä