Menu

Hiusakatemia – raportti

Nyt jotain, jota tiedän monen teistä odottaneen: Hiusakatemiaraporttini. Te, jotka ette ole lukeneet aikaisempia postauksiani aiheesta, suosittelen. Tsekkaa siis seuraavat:

Olen siis koko alkuvuoden rampannut Hiusakatemiassa, koska minulle haluttiin demonstroida, kuinka capillaarihoidot toimivat. En siis ole koskaan kokenut minkäänlaista tyytymättömyyttä hiuksiini, mutta Hiusakatemiassa meikäläisellä diagnosoitiin silti alkava pälvi(!) ja talipunkkikin löytyi (suurimmalla osalla teistäkin on), ja Hiusakatemian mukaan näiden asioiden vuoksi kannattaisi ilmeisesti olla huolissaan. Päätin siis antaa tukkaspesialisteille mahdollisuuden ”pääni parantamiseen”. Alapuolella näette fyysiset ennen ja jälkeen fotot päänupistani.

Ennen…


Jälkeen…


Olenko kaljuuntunut? Vaikea sanoa, mutta toisaalta, capillaarihoitojen myötä kuolleet hiukset kuulemma tippuvat, joten ehkä se sitten johtuu siitä… Harvoinpa sitä tulee valokuvattua omaa päälakeaan, onpas jotenkin inhottavan näköistä. Mutta kuten näette, ei ainakaan vielä ole nähtävissä juuri mitään muutosta. Aikaisintaan näenkin kuulemma merkkejä hoidon mahdollisesta tehosta kesällä.

Käytännössä capillaarihoidot tarkoittavat, että hiustenpesun jälkeen hoitaja laittaa capillaariainetta päänahkaan ja päähän laitetaan huppu. Sitten istutaan huppu päässä lämmössä noin 20 minuuttia, jonka jälkeen aine pestään pois. Tätä hoitoa varioidaan potilaan tilanteen mukaan: toisinaan minulle tehtiin tehocapillaari, jossa ainetta laitettiin päänahkaan kahteen otteeseen.

Minua kiinnostaa valtavasti, mitä capillaariaine on. Olen piakkoin haastattelemassa Hiusakatemian perustajaa ja capillaariaineen luojaa, Annikki Hagros-Koskea tänne Kemppariin, joten Annikki kertonee asiasta tarkemmin. Sen tiedän, että aine on keltaista, jännän tuoksuista ja ”herapohjaista”, enempää minulle ei ole kerrottu. Olen itse päätellyt, ettei aine voi millään olla ihan kamalan kalliista raaka-aineista valmistettua, sillä sitä lutrataan päähän aika huoletta. About puolet päätyy joka kertaa pyyhkeeseen, jota pitelen kasvojen edessä.

Luulen tosin päässeeni jyvälle siitä, mitä mystinen capillaariaine on. Olen nimittäin ottanut tavakseni nauttia aamuisin ruokalusikallisen Aloe Vera-mehua. Mehu on valkoisessa putelissa, enkä siis varsinaisesti ole pannut merkille sitä, miltä tuote näyttää. Mutta tajusin viimeisissä capillaarihoidoissa istuessani, että hetkinen, capillaariaine tuoksuu hyvin samankaltaiselta kuin Aloe Vera-mehuni ja kun valutin terveysmehuani kotona pullosta lasiin huomasin, että kappas, se on ihan capillaariaineen väristä!

En usko, että menen ihan metsään jos väitän, että capillaariaineen vaikuttavista osista yksi olennainen on juuri Aloe Vera. Tähän toivon saavani Annikilta vahvistuksen. Itselleni on Hiusakatemiassa laitettu pari kertaa Aloe Veraa päähän, koska se rauhoittaa päänahkaa. Tiedän siis, että Hiusakatemiassa käytetään Aloe veraa, ja että se on päänahalle ja hiuksille hyväksi. Sen rooli capillaarinesteessä ei siis välttämättä ole ihan tuulesta temmattu. Mutta oi kuinka haluankaan tietää, mitä ne muut raaka-aineet capillaariaineessa ovat?

Olen menossa jälkitarkastukseen pian ja silloin saanen lisää ohjeita jatkosta. Hiukseni tuntuvat ihan normaaleilta ja näyttävät samalta kuin aina ennenkin, vielä en siis ole havainnut hoidoista mitään näkyvää hyötyä. Olen ihan yhtä onnellinen nyt, kuin elellessäni talipunkinkin kanssa. Tosin, onhan se jo voinut tehdä come backin hiusjuureen, sitä kun ei voi estää.

Juuri se saa minut takajaloilleni Hiusakatemian suhteen: jos kerran ei kukaan tiedä, mistä talipunkki tulee ja kuinka se ”tarttuu”, miten voi saada takauksen sille, että satojen ja tuhansien eurojen häätöhoidoista on mitään hyötyä? Ei voi, sepä se. Kukaan ei voi taata, edes Hiusakatemia, ettet saisi punkkia viikon tai kuukauden päästä hoitojen lakattua. Ja se, onko talipunkista edes meille haittaa, sekin on ihan hyvä kysymys. Ainakin omalla kohdallani koen, että terve pääni on diagnosoitu sairaaksi. Mutta ennen kuin teilaan lafkan täysin, odotellaan nyt kesää ja katselllaan, mikä meno päänupissa on silloin.

Olen Annikin kanssa erittäin monista ravitsemuksellisista asioista samaa mieltä. Hiusakatemian toiminnassa parasta ovatkin juuri heidän jakamansa ravitsemukselliset neuvot. Olen Annikin kanssa myös tosi samoilla linjoilla siitä, että parabeenit, hajusteet, silikonit jne. ovat turhaa huttua, jota ei päähän kandeisi laittaa, mutta arvatkaa mitä: Hiusakatemia myy tuotteita, joissa on edellämainittuja?! Ja kaiken lisäksi minua neuvottiin hoitamaan päätäni aineilla, joissa on molemmissa parabeeneja! En käsitä. Tiedän, ettei Annikki laittaisi omaan päähänsä esimerkiksi parabeneja (olen puhunut hänen kanssaan asiasta) ja juuri siksituntuu epäeettiseltä myydä näitä ”myrkkyjä” asiakkaille. Saanemme tietää pian, miksi Hiusakatemia näin toimii.


En aio laittaa Hiusakatemiasta saamiani, Redkenin parabeeni-tököttejä päähäni, mutta Annikin lahjoittamia luonnonkosmetiikkashampoita käytän kyllä. Postaan niistä vielä erikseen. Annikki suositteli minulle myös Juice Plus-kapseleita, joita olen napsinut pari kuukautta. Kyseessä on kaksi eri kapselia, jotka sisältävät kuivattuja kasvismehuja ja -survoksia sekä vitamiineja. Ne on suunniteltu kiireiselle nykyihmiselle, joka ei ehdi päivittäin nauttia tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia. Ihan hyvä tuote siis. Tässä lainaus tuotteen valmistajalta:

”There is no substitute for eating a wide variety fruits and vegetables, at least the World Health Organisations recommended 5 servings every day. But if you’re like most people, you sometimes don’t do that. That’s why Juice Plus+® exists. It’s a convenient, affordable, and whole food based nutritional product that harnesses the nutritional power of 17 vegetables, fruits and grains.

Juice Plus+® is not a single vitamin supplement providing isolated nutrients. Juice Plus+® is a whole food based product providing the wide array of nutritional benefits found in an extensive variety of fruits, vegetables, and grains”.

Juice Plus – kapselit maksavat noin 50€ kuussa, eli ei siis ihan halpaa huvia, mutta toisaalta, jos homma toimii niin ei rahasumma ole paha ollenkaan. Se, tarvitseeko meikäläinen, suhteellisen paljon vihanneksia ja hedelmiä popsiva henkilö näitä kapseleita vielä ravinnon lisäksi, onkin asia erikseen. En usko, että välttämättä tarvitsen, olenhan tähänkin saakka pärjännyt ilman. Mutta henkilö, joka ei ehdi, jaksa, muista tai osaa syödä tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia, hänelle tuote saattaa olla ihan paikallaan. Noin periaatteessa suosittelen aina oikeaa ruokaa minkäänlaisten pillereiden tai kapseleiden sijaan, mutta tällaiselle tuotteelle on kyllä varmaan tilausta. Itse en ehkä ainakaan heti edellisen satsin loputtua osta kuitenkaan uusia kapseleita. Seurailen fiilistä ja toimin sitten sen mukaan. I´ll keep you posted!