Menu

Biohajoava eväsboksi

Taas hyvä lukijavinkki! Bio Box pelastaa kiireisen ihmisen eväspakkausongelman!

Boksi on valmistettu biohajoavasta kartongista, eli se kelpaa biojätteisiin. Parempi vaihtoehto ehdottomasti, kuin että kantaa tyhjää, haisevaa rasiaa mukanaan. Olisi tosin hienoa, jos pakkaukset olisi tehty kierrätysmatskua, mutta saattaa olla, ettei elintarvikkeille tarkoitettuja säilytysastioita saa hygienisyyssyistä tehdä kierrätyskartongista…?

Jokatapauksessa rasia on hyvä juttu silloin, kun eväsrasiaa ei ole mahdollisuus pestä. Esimerkiksi vappupiknikillä Bio Boxit voisivat olla kätevä vaihtoehto, ainakin vuoden takaisen New Yorkin matkan Central Park – eväshetkemme hoitui kätsysti Whole Foodsin biopakkausten avulla.Nyt kun vielä saataisiin piknikille suotuisat säät… Ja mainittakoon nyt vielä – joku kuitenkin alkaa halkomaan hiuksia – että on tietenkin ekologisinta käyttää kestoastioita ja tuottaa mahdollisimman vähän jätettä, mutta jos sitä jätettä on tuotettava, on maatuva jäte maatumatonta parempi vaihtoehto. Tiedän, että asiasta on olemassa keskenään erilaisia näkemyksiä, mutta minusta maatuva pahviboksi on parempi vaihtoehto, kuin vastaavissa tilanteissa kaatikselle päätyvä muovischeisse.