Menu

Matka kohti paksumpia hiuksia osa I

Vihdoinkin Hiusakatemia-asiaa, teitä varmaan kovasti kiinnostaa jo kuulla, miten capillaarihoidot etenevät.

Lyhyesti vielä lähtötilanne: en koe omaavani päänahka- tai hiusongelmia. Olen aina pitänyt ohutta (mutta onneksi tiheäkasvuista) hiuslaatua perintötekijöiden sanelemana, enkä ehkä siksi ole kyseenalaistanut asiaa sen kummemmin. Hiusakatemian Annikki kuitenkin on sitä mieltä, että hiukseni saattaisivat kohentua, kun hiusjuuriini kerääntynyt kiteytynyt tali saadaan pois ja talipunkki – joka siis elelee hiusjuurissani – häädettyä. Meikäläisellä diagnosoitiin myös ”pälviominaisuus”… Lue talipunkista (ja pälvistä) enemmän aikaisemmasta blogauksestani.


Suostuin mielelläni koekaniiniksi Hiusakatemian tarjoamaan ilmaiseen capillaarihoitojaksoon, jonka myötä hiukseni mahdollisesti muuttuvat paksummiksi ja parempikuntoisiksi. Jos niin ei käy, en koe menettäneeni mitään, sillä hiukseni riittävät minulle mainiosti sellaisian kuin ne ovat. Mutta kieltämättä, kiinnostuneena odotan tuloksia. Kuinkahan tässä käy?

Takana on nyt kolme capillaari-, yksi tehocapillaari ja yksi öljyhoito. Capillaarihoidossa hiukset ensin pestään, sitten päänahkaan laitetaan capillaariaine, joka saa vaikuttaa noin 20 minuuttia ja lopuksi tökötti pestään pois. Aine irrottaa kiteytyneen talin hiustupesta, jonka jälkeen herra talipunkki on helpompi eliminoida. Nice. Tuo pääni yläpuolella pyörivä ufon näköinen asia lämmittää, eli tehostaa capillaariaineen vaikutusta.

Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt alkuperäisen suunnitelman mukaan: meikäläisellä on jotenkin poikkeuksellisen tiukka päänahka, eikä kiteytynyt tali ole ottanut lähteäkseen yhtään mihinkään. Siksi minulle tehtiin perjantaina tehocapillaari, joka käytännössä tarkoittaa tupla-annosta capillaariainetta. Sekään ei kuitenkaan auttanut, joten eilen päänahkaani hierottiin 20 minuutin ajan tyrniöljyä (ihanaa luksusta!) ja lisäksi sain laserhoitoa päänahkaani. Laserhoito kuulostaa pelottavalta, mutta käytännössä se on päänahan valohoitoa. Vaaratonta siis. Toivon todella että se on vaaratonta. Tsiisus.

Öljy+laserhoito toistetaan vielä ja sitten hoito jatkuu talipunkin tappamisella. Sanottakoon, että jo tässä vaiheessa hoitoja oma budjettini olisi varmasti paukkunut, tyyristä touhua. Toivotaan, että saan hoitojen myötä konkreettisia tuloksia, jotta kaikki Akatemiassa juokseminen on ollut sen arvoista. Käyn hoidoissa kolme kertaa viikossa.

Katsotaan tilannettaa uudestaan taas parin viikon kuluttua. I´ll keep you posted. Ai niin: mainitsin aikaisemmin ystävästäni, jolla diagnosoitiin Akatemiassa psoriasis. Hän on nyt käynyt kahdella muulla lääkärillä (toinen heistä päänahkaspesialisti), eikä kumpikaan heistä pitänyt päänahan ihottumaa psoriasiksena. Tosin, eipä minullakaan lääkärien mukaan ole mitään ongelmaa vatsani kanssa, vaikka itse tiedän, että todellakin on ja itse olen saanut mahani myös kuntoon, ilman lääkärien apua.

Psst… Vastailuni kommentteihinne laahaa yhä. En ole saanut häämatkan aiheuttamaa gäppiä vieläkään kurottua, mutta teen parhaani. Vuorokaudessa on vaan rajattu 24 tuntia!