Menu

Terveellistä ruokaa ravintolasta?

Lounastin taannoin ystävän kanssa, joka haluaisi syödä terveellisesti, mutta sanoo sen olevan liian vaikeaa ja kallista. Hän pyysi minua avaamaan Helsinkiin ravintolan, josta saisi terveellistä ja hyvää ruokaa (jos ei satu tykkäämään sushista). Lisäksi paikan tulisi olla auki pidempään kuin viiteen. Ihana Silvoplee ei siis ole tässä kohtaa vaihtoehto…

On totta, että ravintolaruoassa usein on tarpeettoman paljon rasvaa ja suolaa. Mutta olen myös itse todistanut, että ravintolat ovat tarvittaessa erittäin joustavia. Jokaisesta itseään kunnioittavasta raflasta saa esimerkiksi annoksen, joka ei sisällä lisättyä sokeria, vehnää tai maitoa. Aina kannattaa aina kysyä!

Lupasin auttaa ystävääni ravintolan metsästyksessä ja siksi lähestyn teitä: laita blogaukseni perään vinkki omasta suosikkiravintolastasi, josta saa terveellistä – ei suolassa ja voissa upotettua – ruokaa. Rafla voi sijaita missä vain! Ja hintatasolla ON väliä. Katsotaan jos saisimme Stradan Ivanin terveellisemmille apajille.

On ihan pakko muuten tähän väliin kertoa, että helmikuusta alkaen YLEllä alkaa saamaan sushia. Ei pöllömpää. Sushia lounarilla! Kun on työpaikassa, jonka viidestä raflasta yksi tarjoilee luomulihaa ja toinen sushia, ei enää puutu juuri mitään – paitsi vakituinen työpaikka. Heh heh, vink vink.

Psst… Muista laittaa Kemppariin oma juttutoiveesi, olet samalla mukana tammikuun lopun arvonnassa!