Menu

Coconut love pt. 2

Jos kosmetiikan parista on mainittava pahin kemikaalipommi, ovat aurinkorasvat sellaisia. Aurinkorasvat sisältävät mm. aineita, jotka edesauttavat korallien värien haalistumista. En todellakaan halunnut (järkyttävän CO2-päästömäärän lisäksi) tuhota maapalloa aurinkolomalla yhtään enempää, joten suojellakseni koralleja – ja itseäni – otin mukaani Santen aurinkorasvan. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on ympäristön kannalta paras vaihtoehto: se ei jää kuormittamaan ympäristöä kuten tavanomainen kosmetiikka.

Ostin Sante Sun Lotion Soleil Family 20 – mineraaliaurinkorasvan alennuksesta. Se ei maksanut maltaita, mutta normaalihintaisena ei näin tyyritä tuotteita tee mieli ostaa kokeilumielellä. Onneksi tällä(kin) kertaa testasin ale-tuotteella, rasva nimittäin oli surkeaa
Huono miksi? Rasva levittyy todella huonosti ja jämähtää iholle rannuiksi, niin kuin alapuolen kuvasta huomaa. Se on lisäksi tahmeaa ja jos sattuu omaamaan yhtään enemmän ihokarvoitusta, kuten perheemme toinen puolisko, ei rasvan käyttö tule kuuloonkaan. Hyvä puoli Santessa oli, että se toimi: emme palaneet kumpikaan. Miinuksena vaan, että näytimme molemmat lumimiehiltä. Jos se ei itseä haittaa, on Sante hyvä valinta.

Onneksi olin varautunut tuotteen mahdolliseen toimimattomuuteen ottamalla mukaan aikaisemminkin hehkuttamaani luomukookosöljyä. Sen lisäksi, että käytän tuotetta nykyään dödönä ja ihorasvana, toimii se myös aurinkorasvana! Olin todella varovainen aluksi: en todellakaan halua riskeerata ihoani hippeilyllä. Mutta turhaan epäilin, kookosöljy on oiva aurinkosuojavoide.
Kookosöljy toimii ihan siinä missä perus-Niveatkin: punoitin aavistuksen (niin vähän, ettei S edes huomannut) muutamana iltana, mutta en sen enempää kuin vastaavissa olosuhteissa, tavallista aurinkorasvaa käytettyäni. Ainoa miinus öljyssä on, että vaikka se imeytyykin hetkessä, tuntuu iho öljyiseltä jos auringossa hengaa pidemmän aikaa. Toisaalta öljyinen iho on aika sexy ja tässä tapauksessa myös hyvän tuoksuinen, että ei se välttämättä niin paha asia ole… 

Kuvan pullon ostin Bangkokista, mutta luomukookosta saa toki Suomestakin, esimerkiksi Ruohonjuuresta. Mainittakoon vielä, että tuotetta voi tosiaan säilyttää vaikka huoneen lämmössä ja se levittyy iholle kuin unelma! Etenkin nestemäisessä muodossa olevan öljyn levittäminen onnistuu superhelposti ja jos tuote on kovettuneena – niin kuin se talvella Suomen lämpötiloissa on – sulaa se sormissa ihan hetkessä.

Pakko todeta, että olen ISO kookosöljy-fani. Miettikää nyt: sama tuote paistinpannulle, kainaloon ja iholle ja kaiken lisäksi se tuoksuu taivaalliselta! Kookosöljy on monikäyttöisyydessään yhtä super kuin musta pashmina-huivi tai lempifarkut: toimii kaikkialla. Love it!
Psst… Kokemukseni ovat henkilökohtaisia, eikä siis ole sanottu että kookosöljy toimii kaikilla. Voin suositella sitä lämpimästi, mutta kun kokeilet ekaa kertaa, ole valppaana ja seuraa ihosi rektiota.