Menu

Uusia lempikirjoja

Luen lähinnä asiakirjallisuutta. Se vaan aina menee siihen, väistämättä. En tiedä kuinka monta fiktiivistä opusta olen aloittanut ja aina keskeyttänyt – oikea maailma vaan kiinnostaa minua keinotekoista enemmän. Arvatkaa onko tästä aiheesta keskusteltu kotosalla? S on kuitenkin mainoselokuvaohjaaja ja fiktion suuri ystävä. Elokuvat ovatkin mielestäni asia erikseen, kirjoissa syvennyn aina faktaan.


Joulupaketeista paljastui tänä vuonna lähes yksinomaan hyötylahjoja! On ihan superia, että läheiseni ovat hoksanneet, mikä minua kiinnostaa ja mitä oikeasti tarvitsen. Äiti oli neulonut lahjaksi villasukat ja ihanat tumput, lisäksi sain luomupuuvillaiset sukat, kasviparkitun nahkalompakon, elokuvalippuja, sushiastioita sekä läjän lehtiä ja kirjoja. Ja mitä kirjoja! Yhden luin läpi heti siltä istumalta, nimittäin Luomu & Tilan.


Luomu & Tila kertoo faktaa luomusta ja sen taustoista, esittelee 18 suomalaista luomutilaa ja lisäksi kirja on pullollaan gourmet-reseptejä. Ne ovat mutkattomia, koostuvat usein vain muutamasta raaka-aineesta (luomua ja kotimaista) ja keskittyvät olennaiseen: laatuun ja makuun. Reseptit on jaoteltu alku-, pää- ja jälkiruokiin sekä lisäkkeisiin. Tulen varmasti testaamaan monia kirjan resepteistä: timjamilla marinoituja kasviksia, eri marinadeja, ohra-crumblea, pehmeää sitruunakakkua, perunalettuja, maa-artisokkarisottoa, nauriskakkua… Laitan hyväksi havaitut reseptit tietysti Kemppariinkin.

Toinen tonttujen tuoma kiinnostavan oloinen ruokaopus on Rakkautta, oliiveja ja timjamia:

”Terveellisen ruoan ei tarvitse olla ikävää tai merkitä uhrauksia – päinvastoin, se saa niin kehon kuin mielenkin voimaan hyvin. Kirjan herkullisissa ruokaohjeissa leiskuvat värit ja tuoksuvat mausteet Välimereltä, Intiasta, Kaakkois-Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Mukana on runsaasti kala- ja kasvisruokia, sushia, tapaksia, leipäohjeita ja pikkunaposteltavaa sekä perinteisiä pohjoismaisia reseptejä niin arkeen kuin juhlaan”.

Nam! Edellisten lisäksi olen aloittanut Tyylikkään köyhäilyn taito – opuksen, josta lisää myöhemmin. Sekin vaikuttaa varsin mainiolta. En taida nukkua ensi yönä ollenkaan…