Menu

Pikaruokaa

En ole hetkeen postannut ruokakuvia. Se johtuu lähinnä siitä, etten ole syönyt sen kummempaa kuin: kaurapuuroa marjoilla, salaatteja, sushia, mysliä ja Oatlya, hedelmiä, vihanneksia, työpaikan lounaita ja sesam-patukoita. En ole ehtinyt kokkailla ollenkaan! Kaikki yläpuolen ruoista on mun pikaruokaa. Ja niin on tämäkin: superleipä!

Vaikka se saattaa näyttää hiukan hailukalta ja tylsältä, on maku kohdallaan! Kyseessä on überlemppariherkkuni. Leivät on helppo valmistaa ja tämä on niin terveellistäkin, että melkein kuulet kroppasi hihkuvan riemusta. Tarvitset:
 • Salosen ruisleipää (hiivaton ja vehnätön- paras!)
 • luomutomaatin
 • avocadon (ota luomu jos löydät ja raskit!)
 • Herbamarea
 • leivänpaahtimen
Paahda leipä. Ja jotta ei jää epäselväksi: leipä kuuluu siis paahtaa niin, että laitat paahtimen yhteen holeen kaksi palaa, eli vastakkaiset puoliskot kerralla. Two in one! Tuloksena on rapea ruippari, joka on keskeltä tuoreen pehmeä! Kiitos Leyla tästä paahtovinkistä – meillä leipiä kutsutaankin ”alaleiloiksi”.
Kun alaleilat on paahdettu, muussaa käyttökypsä avocado leivälle, ripottele päälle Herbamarea ja vielä pari siivua tomaatteja. En tajua mikä kemiallinen reaktio systeemissä tapahtuu, mutta minä voisin syödä noita 10 putkeen. Voit mainiosti korvata tomaatin kurkulla, maku on silti kohdallaan.
Ja silloin kun tulet yöllä nälkäisenä kotiin, kun olet ehkä nauttinut pari lasia viiniä ja huikoo, mutta et halua myrkyttää itseäsi snägärin scheissella (tosin, kyllä sekin toisinaan sallitaan!!), kokeile vaikka tätä:
Noora´s incredibly healthy snägärinkorvike:
 • ruisleipää (Salonen rocks!)
 • muna
 • avocado
 • tomaatti
 • majoneesia
 • Herbamarea
 • pippuria
 • salaattia (jos nyt sattuu kaapissa olemaan)
Paista muna ja laita kunnolla Herbamarea ja pippuria. Paahda alaleilat. Laita leivälle avocadoa, salaatinlehti, majoneesia, muna, tomaattia ja ehkä vielä lisää Herbamarea. Näillä on kuulkaas monta kertaa korvattu grillipaska. Toimii joka kerta. Tosin: älä kokkaa kännissä. Se on vaarallista.