Menu

11.12. Lahjaksi mustaa saippuaa

Saippua on nykyihmiselle lähes yhtä tärkeä asia kuin vesi. Käytämme jopa tarpeettoman paljon kaiken maailman pesuaineita, mutta perussaippua on kyllä ihan tarpeen, vaikka olisi kuinka luomuhippi. Olenkin aivan fiiliksissä siitä, että olen vihdoin löytänyt saippuan, jota sekä S että minä voimme käyttää. Inkuton musta saippua tehoaa miehen kainalossa (miesten hiki haisee usein pistävämmälle kuin naisten), mutta ei kuitenkaan haise mitenkään vahvalle niin, ettei tuote sopisi naisenkin kainaloon. Kuulostaapa muuten miehekkäältä, musta saippua Ihan kuin joku Lordi-fanituote.


Musta saippua ei kylläkään ole mustaa vaan ruskeaa ja se näyttää puun ja kiven sekoitukselta.

”Inkuton alkuperäinen musta saippua tulee Ghanasta. Se valmistetaan pienissä erissä käsin, ikiaikaisia perinteisiä menetelmiä hyödyntäen sekä reilunkaupan ja luomutuotannon periaatteita noudattaen. Saippuan raaka-aineet ovat kylmäpuristettu kookosöljy ja kaakaopavun kuoren ja/tai plantaanin kuoren tuhkasta saatavat uutteet. Se ei sisällä lisättyjä kemikaaleja, kuten säilöntäaineita, värinparanteita tai tuoksuja.

Luonnonmukainen musta saippua tunnetaan hyvistä antiseptisistä ominaisuuksistaan ja hellävaraisuudestaan. Inkuton musta saippua sopii kaikille iho- ja hiustyypeille, mutta suosittelemme sitä erityisesti vauvoille, vanhuksille ja muille herkkäihoisille”.

-INKUTO

Allekirjoitan! Käytän tätä saippuaa päivittäin itse ja se on kyllä todella tehokas ja miellyttävä käyttää. Ja tsekatkaa raaka-aineet: kylmäpuristettu kookosöljy ja kaakaopavun kuori! Katso huviksesi oman suihkusaippuasi koostumusta: mihin niitä kaikkia kemikaaleja tarvitaan kun tämä kahden raaka-aineen tuote pesee yhtä hyvin? Myös ravinnossamme on paljon vastaavia esimerkkejä, esimerkiksi maito, sokeri ja voi, – nämä kaikki ovat sata kertaa paremmassa ravitsemuksellisessa koostumuksessa mahdollisimman vähän käsiteltyinä, mutta teollisuuden sörkittyä niitä, poistaen luonnollista ja lisäten keinotekoista, tulee niistä lähinnä vitesejä. Lopputuotteet ovat valkaistu sokeri, rasvaton maito, kevytlevitteet ja kaikki hemmetin kevyt-tuotteet, joihin ei kandee koskea pitkällä tikullakaan.

Ja takaisin saippuaan…heh.

Kun siis etsitte itsellenne tai miehillenne luomukosmetiikkaa, on musta saippua hyvä idis. Ja vaikkei olekaan ekologista lennättää saippuaa tänne Afrikasta saakka, niin uskon näiden ihmisten hyötyvän tosi paljon siitä, että tuemme tätä reilua ja luomua toimintaa! Toki on olemassa kotimaisiakin luomusaippuoita, esim. Blueberry Living ja Vihreä kosmetiikka.

Inkutolla on myös aivan ihania karitevoiteita (Shea Butter), joista tulossa oma blogauksensa myöhemmin…

Psst… Mustan saippuan historian läydät täältä ja saippuan valmistusprosessin puolestaan tältä.