Menu

Maulavirta suosittelee Kemppariruokaa!

Eilisessä Ilta-Sanomissa haastateltiin kotimaisia huippukokkejamme siitä, mitä ruokaa suomalainen voi syödä hyvällä omallatunnolla. Arvatkaapa mitä? Lähiruokaa, pientilatuotteita, luomua, kotimaista, puuroa, kotimaisia juureksia, ruisleipää, metsän antimia: sieniä ja marjoja, järvikaloja, virtaavassa vedessä kasvanutta lohta (ei kassilohta), poroa, ei marinoitua – lihaa = KEMPPARIRUOKAA! Ja tämä on siis keittiömestari Markus Maulavirran, ravintoloitsija Maija Silvennoisen sekä pohjoismaisen ruoan lähettiläs Kim Palhusin suositus. Että näin. Kyllähän me kaikki täällä Kempparissa tämän tiedämme, mutta on hienoa, että mediassa vähän toitotetaan ekologisia ruokavalintoja. Sitäpaitsi lähes kaikki yläpuolen listasta on kohtuuhintaista tai halpaa.

Ruoasta suoklaaseen. Katsoin eilen ekan osan FSTn kaksiosaisesta ohjelmasta nimeltä Chris på chokladfabriken. Ohjelma kertoo tanskalaisesta suklaatehtaasta, jonka työntekijät saavat syödä suklaata niin paljon kuin mieli tekee. Tehtaassa on järkky ylipaino-ongelma ja Chris-niminen ravitsemusterapeutti tilataan paikalle muuttamaan porukan ruokailu- ja liikuntatottumuksia. Ekassa jaksossa porukalle tehtiin testejä, joiden myötä selvisi oman kropan oikea ikä. Osa porukasta meni shokkiin: esimerkiksi eräänkin 32-vuotiaan naisen kropan ikä vastasi 42-vuotiasta jne. Ohjelman toinen osa tulee ensi viikon keskiviikkona, katso jos satut ruudun ääreen!

Jos muuten jo etukäteen olet ahdistunut siitä, että jouluna tulee lisäkiloja – kiitos kaikki ihanat iltapäivä- ja naistenlehdet kun asetatte meille jokavuosi paineita laihduttaa – niin muista, että Kempparin nikseillä selviät joulusta leikiten. Joulunakin voi fiksuilla ja jos tekee mieli makeisia, niin napsi mielummin tummaa luomusuklaata kuin ähky-konvehteja. Ja jos vedät askin kovehteja, fiksuile sitten joulun jälkeen. En tajua tätä jokavuotista joulukiloista eroon – läppää. Tuleeko mauka kaikille jotain ihmeen joulukiloja? Miksi jouluna pitäisi vetää ruokaa jotenkin kaksin käsin?

Voi myös pitää muutaman juuressoppapäivän ennen aattoa, niin voi sitten ähkyillä hyvällä omallatunnolla jos haluaa 🙂