Menu

Karvat pystyssä – toistaiseksi

Blogissani on sivuttu alumiinia kainalossa moneen otteeseen. On selvä juttu, että ei ole ihan sama, mitä kainaloonsa laittaa, mutta nyt koitti päivä, jona minä suosittelen mielummin vaikka alumiinia: Unilever tuo markkinoille dödön, joka poistaa karvoituksen! Voi pyhä mikä tahansa. Uudesta tuotteesta uumoillaan ”hittituotetta etenkiin imagotietoisten naisten keskuudessa”.

Unilever kehitti dödöään jopa huimat kolme vuotta ja uskoo, että joka kolmas nainen valitsee ”karvattoman dödön”.

”Deodorantin vaikutuksen väitetään alkavan näkyä neljän viikon käytön jälkeen. Kainalon alle kasvava pehko on pienempi ja se vähä mitä vielä kasvaa, on entistä helpompi poistaa muilla menetelmillä. Mikäli käyttö lopetetaan, karvankasvu palautuu normaaliksi.

Unilever vakuuttaa, että kenenkään ei ole syytä olla huolissaan uudessa deodorantissa käytettävien kemikaalien voimakkuudesta tai terveysvaikutuksista.

– On erittäin tärkeätä, että emme laske markkinoille mitään tuotetta, joka voisi olla vaarallista, sanoo Unileverin edustaja Murray Bisschop”.

Aamulehti

Haluaisin, että herra Bisschop käyttäisi tuotetta aluksi pari vuotta itse, ennen kuin väittää sen olevan turvallinen naisille. Miettikää nyt: tätä tuotetta on kehitelty 3 vuotta. Ei kukaan voi olla varma, että se on pitkäaikaisessa käytössä turvallinen. 3 vuoden testiaika on lyhyt. Sitäpaitsi kehittelyaika on 3 vuotta. En usko, että sen mittaisia käyttäjäkokemuksia edes on. Oi, palan halusta tehdä tästä jutun YLEn Olotilaan. Pakko tehdä: herra Bisschop, soitan sulle ensi viikolla! Saisinkohan oman dödöni oikein joulupakettiin?

Unilever varoittelee, että karvan kasvua rajoittavaa tehodeodoranttia ei kannata sivellä muualle kuin kainalon alueelle. Miksiköhän? Mitä eroa on kainalon karvoissa ja vaikka bikinialueen karvoissa? Molemmat ovat paksumpia kuin hiukset ja perinteisesti näiden karvoitusalueiden karvojen poistoon on voinut käyttää samoja tuotteita. Ihan vakavasti: tämä varoitus nostaa karvat (onneksi niitä yhä on) pystyyn. Kelatkaa nyt: entäpä jos joku alkaa käyttää ainetta vaikka säärikarvojen poistoon? Tuote tulee nimittäin markkinoille sekä roll-onina että suihkeena. Unilever ei ota vastuuta tietenkään, jos tuotetta käytetään väärin. Mutta eikö ole aika iso riski myydä karvanpoistotuosuihketta, jota ei saa käyttää sääriin ja bikinirajaan?

Odotan tuotteen INCIä kuin kuuta nousevaa. Aion NIIN seurata tuotteen suosiota ja sen romahtamista. En usko, että kukaan nainen on niin idari, että ostaa kyseistä kemikaalipommia. Ihan varmaan miesten kehittämä tuote.