Menu

Joulujuures parhaimmillaan

Ah, olipa virkistävä kolmen päivän nettitauko. Vielä ehdin muutaman postauksen naputella ennen uudenvuodenaattoa ja sitten koittaakin ansaittu loma.


En saanut aikaiseksi laittaa teille jouluruokareseptejä, vaikka se kovasti tarkoitus olikin. Etenkin mestarikokki-tätini imelletty perunalaatikko eli tuuvinki on asia, jota soisi jokaisen maistavan edes kerran elämässään. Konsultoituani tätiäni sain selville, ettei hänellä varsinaisesti ole kuulemma mitään sen spesifimpää reseptiä tuuvinkiinsa. Netistä löytyy Heljä-tädin mukaan hyviä ohjeita.

Vertailtuani verkon tuuvinki-reseptejä huomasin, että ne poikkeavat jonkin verran toisistaan. Niissä kaikissa on perunaa, vehnäjauhoja ja voita, mutta muut ainekset vaihtelevat. Perinteisessä tuuvingissa käytetään (ymmärtääkseni) myös maitoa, mutta näköjään ilmankin voi tehdä. Vinkkinä niille, jotka ette maitoa käytä: oma äitini korvaa joululaatikoissa lehmänmaidon kauramaidolla ja hyvää tulee! Tietenkin maku on erilainen, mutta silti hyvä. Suosittelen kokeilemaan. Tässä linkkejä muutamaan erilaiseen perunalaatikko-reseptiin:

Jos ei enää tänä vuonna tee mieli kokkailla jouluruokia, niin ensi vuonna sitten uudestaan. Vuoden päästä on taas joulu ja tuuvinki maistuu yhtä hyvältä kuin aina 😉