Menu

Flunssantorjunnan ABC

No niin. Flunssantappo on tuottanut tuloksen ja olo on hitaasti mutta varmasti kohenemaan päin. Eilen olo oli vielä hutera: työkaveri näki minut käytävällä ja huusi ”Hei Noora tuu nyt tänne näyttämään muille miltä näyttää sairas ihminen!”. Hän ”esitteli” minut pomolle: ”Oppikirjaesimerkki sairaasta: hartiat lysyssä, punottava naama, pipo korvilla, ja laahaava askel ja köhinä”. Yleensä olen täynnä virtaa, mutta sairastaminen todellakin masentaa meikäläisen.


Olen ihmeissäni siitä, sillä näyttää kuitenkin siltä, että huominen kohdataan vain pientä nuhaa potien. Tässä postauksessa asiat, jotka auttoivat flunssatautiini nujerruksessa. Todettakoon vielä, erään edellisen postauksen kommenttiin liittyen, että en tietenkään neuvo ketään lopettamaan tai välttämään reseptilääkkeitään tai apteekin tuotteita oman terveytensä uhalla! Kommentoija aliarvostaa Kempparin lukijoiden älynlahjoja. Tarjoan vaan luonnon vaihtoehtoja kemikaalischeissen tilalle. Jos haluaa kokeilla valkosipulia Finrexinin sijaan niin kokeilee. Verenpaine- ym.lääkkeet ovat asia erikseen, niihin en todellakaan puutu.

Seuraavat asiat ovat flunssantapossa erityisen tärkeitä:

1. Tee. Kipeänä kannattaa juoda lämmintä ja onneksi ihania teelaatuja on tarjolla iso määrä. Olen aikaisemminkin hehkuttanut auryvedisiä Yogi-teelaatuja ja teen sen taas. Lempparini on sarjan Detox-maku, mutta nyt flunssaisena kannattaa kokeilla Breathe Deep – makua, joka sisältää mm. seuraavia tehoaineita: eukalyptus, lakritsanjuuri, inkivääri, basilika, kardemumma, kaneli… Kaikki luomua tietty. Yogi-teetä saa luontaistuotekaupoista ja Ruohonjuuresta. Suosittelen (myös ”luomukonsultti”-ystäväni laittoi viestiä flunssastani kuullessaan: ”Yogi kehiin!”). Veitolan Maria huomautti vastikään, että jokaisen teepussin lapussa on oma mietelauseensa, en ollut huomannut. Ihku yksityiskohta. ”Recognise that the other person is you”.

2. Valkosipuli ja inkivääri. Isoisäni söi joka aamu lusikallisen jompaakumpaa. Näitä pitäisikin muistaa syödä säännöllisesti ennen kuin sairastaa, mutta myös flunssan aikana, monesti päivässä. Isäni sai joulupäivänä saman taudin kuin minäkin ja otti käskystä lusikallisen hunajaa ja valkosipulia – juosten suoraan vessaan. Hänelle tuli huono olo tujusta cocktailista. S koki saman: hetkellinen huono olo, joka kuitenkin menee nopeasti ohi. Kannattaakin huomioida, että lusikallinen raakaa valkosipulia on kokemattoman mahassa tuju annos ja pohjalle kannattaa aina syödä. Älä siis vedä tätä luonnon antibioottiannosta tyhjään vatsaan!

Laitan inkivääriä flunssaa sairastaessani myös aina teen joukkoon: kuori inkivääri ja paloittele mukin pohjalle. Iisiä. Sain eilen ystävältäni Sumilta ihan mahtavaa kiinalaista teetä (jonka nimen jo autuaasti unohdin). Palaan tähän ehdottomasti! Yläkuvassa Sumilta saamani tee sitruunalla ja basilikalla pimpattuna – nam! Sairastaessa kannattaa kokeilla erilaisia teelaatuja, ettei sitä yhtä laatua ala tulla korvista…

Äläkä unohda Nooran sipulia sukissa – niksiä! Naura vaan, mutta toimii mulla.

3. Hunaja. Etenkin kipeänä, suosi luomua. Olen tosin saanut kiinnostavia vihjeitä siitä, että flunssassa pitäisi välttää hiilareita nopean parantumisen tehostamiseksi. En ole vielä kokeillut varsinaisesti tätä kikkaa, mutta ensi kerralla aion ihan testimielessä kyllä olla low carb – flunssassa.
Linkki
4. Lepo. LEPÄÄ! Itse olin kolme kokonaista päivää vaakatasossa. Suosittelen.

5. C-vitamiini
. Saa hedelmistä ja tableteista. Itse otan tablettina, kun flunssassa ei oikein tee mieli syödä ja makuaistikin on mitä on.

6. Nenäkannu
. Epäilin tuotetta vuoden, kunnes kokeilin. Ei ne idän joogagurut sitä turhaan ole käyttäneet. Iso apu etenkin, jos flunssa uhkaa mennä poskionteloihin. Olin ihan varma, että olen blogannut kannusta, mutten löydä postausta?! Tulossa siis postaus nenäkannusta.

7. Rasva. Rasva on seivannut nenäni flunssan aikana. Näin viikonlopun aikana kauhuskenaarioissani itseni hääkuvassa nenä turvonneena, repaleisena ja punaisena. Kaikesta niistämisestä huolimatta se näyttää ihan terveeltä omalta itseltään.


How is possible? Olen jokainen kerta niistettyäni rasvannut nöösini Provida Organicsin melkfett – rasvalla, joka on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen tuote! Käytän sitä kaikkeen, vähän kuin Bepanthenia ennen muinoin. Käy kaikkialle ja tehoaa etenkin rohtumiin ja ihon kuiviin kohtiin. Ostin vastikään tuubin luonnonkosmetiikkaa alesta, ja maksoin vaan pari euroa. Nettikaupassa hinta näyttää olevan 7 euron paikkeilla.

8. Villasukat. Pidä ne jalassa, koko ajan!

Hmm… olikohan siinä kaikki? Täydennän listaa jos nyt unohdin jotain. Pää nimittäin on täynnä hääasiaa. Kommentoida ehdin vasta joskus yön tunteina. Palaamisiin!