Menu

7.12. Lahjaksi tietoa ja inspiraatiota

Mahtavaa, enää reilu pari viikkoa jouluun! Itse olen myöhemmässä kuin koskaan:en ole vielä hankkinut yhtäkään joululahjaa… Mutta onneksi joululahjakalenterini palvelee myös itseäni! Ideoista siis ei ainakaan ole pulaa, tämän lahjan haluaisin itse…

Lehtitilaus on mahtava lahja, koska siitä on iloa pitkäksi aikaa.Voit melko kohtuulliseen hintaan tilata läheisellesi lehden jopa vuodeksi. S tilasi minulle viime jouluna Ruotsin ELLEn ja joka kuukausi kun se tipahtaa luukusta muistan, että se on joululahja. Joku kriitikko saattaa nyt taas todeta, ettei lehti ole ekologinen asia ensinkään, mutta jos perustat kavereittesi kanssa lehtienvaihtoringin, on asia jo toinen. Perusta siis lehtirinki, bonuksena tapaat säännöllisesti kavereita ja saat monta lehteä yhden hinnalla!

-kuva täältä

Monet kaverukset ostavat tai tilaavat keskenään samoja lehtiä, vaikka voisivat helposti laittaa omansa eteenpäin toisilleen. Lehtihän selataan aika nopeasti läpi ja sen käyttöaste onkin usein suhteellisen pieni valmistuskustannuksiin ja ekologiseen jalanjälkeen nähden. Sanomalehtimateriaalille painetut lehdet ovat ekologisempia kuin kiiltäväsivuiset naistenlehdet. On lehtesi kumpaa materiaalia tahansa, kun olet lukenut sen, ei sitä ole pakko heittää roskiin. Täältä löydät muutaman hyötyvinkin vanhojen lehtien uusiokäyttöön.

Okei, mitä lehtiä sitten kannattaisi tilata? Jos minä saisin valita sinulle parhaat, sanoisin:

  • The Ecologist – täyttä asiaa. Maailman johtava ympäristöasioita käsittelevä lehti.
  • Ruotsin ELLE – muotilehti, jossa myös hyvät artikkelit. Kansi ei koskaan ole yhtä houkutteleva kuin VOGUEn, mutta ELLEssä on hyvin toimitettuja juttuja ja monipuolisia aiheita.
  • Eco Queen – hyviä tuotesuosituksia ja ideoita, mutta inhoan sitä, kuinka joka sivulla huudetaan kymmeneen kertaan ”hyvän näköinen JA ECO!!” , ja lisäksi editorialit ovat kökköjä, mutta kansien välissä on paljon tosi hyvääkin asiaa, joten suositella voi.
  • IMAGE – asiaa, ilmiöitä ja tyyliä. Suomen paras.
  • MONDO – ekologista matkailua: kotisohvalla!

… Ja varmaan on monia, monia muita hyviä, joita en tullut maininneeksi. Laita omat lehtisuosituksesi juttuni perään!