Menu

4.12. Lahjaksi pusuhuulet

Pussailu ja pehmeät huulet rokkaa. Tiedän monta naista, jotka ovat ”addiktoituneet” omaan vakkarihuulirasvaansa ja ymmärrän heitä täysin! Huulirasvahan on oikeastaan aika turha juttu, mutta ah niin ihanaa arkiluksusta, josta en ainakaan itse ole valmis luopumaan, eikä ole onneksi mikään pakko niin tehdäkään!

Jos haluaa täydentää omaa meikkipussiaan sertifioidulla luonnonkosmetiikalla, kandee aloittaa huulirasvasta, sillä suuri osa huulille laitetusta kosmetiikasta päätyy suuhun ja mahaan. Me siis oikeastaan syömme huulirasvaa ja huulipunaa. Mikäpä siis parempi lahja vaikka hyvälle tyttökaverille, kuin ihana luomu- tai luonnonhuulirasva.

Kuvassa oman meikkipussini huulirasvat, jotka kaikki edustavat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Rasvat vasemmalta oikealle (vikana ylimpänä oleva tuote) ovat:
  • Dr. Hauschka – Tehokas kosteuttaja, hyvä perusrasva. Sopii mulle hyvin, vaikka sarjan kasvotuotteet eivät sovikaan. Saa ainakin Ruohonjuuresta ja mahdollisesti Sokokselta.
  • Couleur Caramel – Bilekiilto, en käytä oikeastaan arkisin. Ostin itse Uudenmaankadun Edenin puutarhasta, CCtä myyvät myös satunnaiset muut paikat, esimerkiksi kauneushoitola EkoEgo.
  • Burt´s Bees – Nykin tuliainen, ihana tuoksu! Saa nettikaupasta.
  • John Masters Organics – Lempparini. Luomu. Paras. No doubt. Ostin niinikään Nykistä, mutta nettikaupasta saa tätäkin!
  • Weleda – Uusi tuttavuus, joka ehdottomasti toimii! Ruohonjuuri, Ekolo ja satunnaiset luontaiskaupat myyvät.
  • Lavera – Ei niin hyvä, mielestäni liian kuiva huulirasvaksi, mutta jos et tykkää kosteista versioista, pidät ehkä tästä. Antaa huulille punertavan vivahteen.
Ehdottomat suosikkini näistä ovat John Masters ja Dr. Hauschka. Molemmat pitävät huulet kosteana pitkään, eivätkä ne tunnu tahmeilta.

Couleur Caramel (kuvassa vasemmalla) poikkeaa muista sikäli, että se edustaa enemmän huulikiiltoa kuin -rasvaa. Tuote tuntuu huulilla silti ihanan rasvaiselta ja on omasta mielestäni huomattavasti parempi kuin muut vastaavat meikkikiillot. Se antaa huulille vienon, vaalean hohteen. Sopii pikkujouluihin!

Bonuksena vielä itseasiassa kaikista ekologisin vaihtoehto: kotimainen luomuhuulirasva! Vihreän kosmetiikan Teepuu-huulirasva on ihan mahtava tuote, mutta sitä ei ymmärtääkseni enää valmisteta. Sarjan muita huulirasvoja (lasipurkissa) kuitenkin myydään niin nettikaupassa kuin Ruohonjuuressakin. Suosittelen!