Menu

21.12. Lahjaksi Webster, John Webster

Katsoin elokuvan Katastrofin aineksia muutama päivä sitten. John Websterin dokumentti on saanut mediassa ristiriitaisia arvioita ja onhan siinä heikkoutensakin, mutta kaiken kaikkiaan se on kiinnostava kuvaus öljylakkoisen perheen vaikeasta vuodesta(vaikka okei, Johnin ja vaimon parisuhde vie vähän liikaa minuutteja kokonaispituudesta). Vaikeuksista huolimatta, perhe oivaltaa pieniä, tärkeitä asioita ja ne ovat leffan clue.

Monessa kohtaa homma kyllä vedetään överiksi tai tehdään liian vaikeaksi. Kun vaimo ei saa pakata joululahjoja kaupan värikyllästettyihin lahjapapereihin, on muka ainoa vaihtoehto paketeista ruskeita ja ankeita, vaikka todellisuudessa esimerkiksi tällaiselle pienelle yksityiskohdalle elämässä olisi olemassa paljon visuaalisia vaihtoehtoja. Tai kun kaikki perheen vanhat, jo ostetut muoviesineet heitetään roskiin, toimitaan itseasiassa erittäin epäekologisesti. No joo… Mutta suosittelen silti ihan ehdottomasti kaikkia katsastamaan pätkän. Jos tykkäät Kemikaalicocktailin aiheista, pidät melko varmasti dokkarinkin asiasisällöstä.


Ajattelin ostaa tai vuokrata leffan joulunpyhinä ja katsoa sen yhdessä perheeni kanssa, sillä harvoin saa käsiinsä pläjäystä, joka on tehty näin hauskasti vaikeaan ja ankeaan aiheeseen nähden.

Jos siis haluat kääräistä pakettiin asiaa ja viihdettä samalla kertaa, on Websterin dokumentti mainio idea. Ja leffa, se on tietenkin muovikotelon sijaan pakattu pahviin.