Menu

20.12. Lahjaksi sisältöä

Ostin nämä vanhat apteekkipurkit alakerran putiikista, jossa hauska rouva myy vanhoja astioita ja huonekaluja. Olen kova tyttö säilömään ja etenkin teevalikoimani vaatii purkin jos toisenkin. En tykkää säilyttää teetä kaupan pahvipakkauksissa, vaan haluan yleensä kaiken lasiin. Syy on lähinnä visuaalinen, mutta syynä on myös maku. Se säilyy parhaiten lasissa, eikä sisältö ota ”aromeja” muovipakkauksesta, jos joku nyt sattuu teetä muovipurkeissa säilyttämään. Lukaise juttuni muovista erittyvästä Bisfenoli Asta täältä, jos aihe kiinnostaa enemmän. Lasi on siis maun säilymisen kannalta ehdottomasti paras säilytystapa!


Vanhoja lasipurkkeja on melkeinpä jokaisella kirpputorilla ja kannattaakin pitää silmänsä auki, jos löytäisi kokonaisen sarjan. Tosin, se että kaikki purkit ovat erilaisia on myös hauska visuaalinen tehokeino ja se tekee lasipurkkien metsästämisestä paljon helpompaa. Ei siis kande hirttäytyä ajatukseen, että kaikkien on pakko olla samanlaisia. Silloin kannattaa mennä suoraan IKEAan.


Itse laitoin isoihin purkkeihin teetä: vasemmalla kultapiisku-, keskellä vihreää inkivääri- ja oikealla punaista rooibos-teetä. S on rooiboksen ystävä, minä nautin lähes aina vihreää tai paastoversiota. Näiden kolmen lisäksi kaapissa on monia muita lajeja myös, mutta juon teetäni kausittain ja nyt ovat käytössä nämä.

Lasipurkkeihin voi säilöä teen ja mausteiden lisäksi tietty muutakin: kuivattuja marjoja tai omenoita, raparperisnapsia, mysliä – mitä vaan keksii! Ja vaikka ostaisit ystävällesi lahjaksi perinteisiä kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, näyttävät nekin paljon maukkaammalta lasipurkissa. Halpa je kestävä lahjaidea, joka lisäksi näyttää ihanalta. Eikö olisi superia saada lahjaksi sarja vanhoja lasipurkkeja, joiden sisältä löytyy mausteita ja teetä?