Menu

19.12. Lahjaksi julkinen liikenne

Ne, jotka asuvat hyvin julkisten kulkuyhteyksien varrella tietävät, kuinka tärkeä asia se pieni (HKLn) sininen läpyskä on. Sitä tarvitsee monta kertaa päivässä ja ilman sitä matkustaminen on mahdotonta tai ainakin kalliimpaa. Kolikoita ei koskaan ole taskunpohjalla kun pitäisi maksaa bussilippu käteisellä ja kännykkälippu käy vaan raitiovauniin ja metroon. Huoh. Sininen läpyskä on tällaiselle autottomalle kansalaiselle elinehto, ainakin talvisaikaan, kun ei uskalla pyöräillä.

-kuva: HS

Jos siis ideat on ihan käytetty, osta arvoa matkakorttiin tai vaikka lippu vuodeksi! Ystäväni Iris-rouva ostaa aina tammikuussa lipun vuodeksi kerrallaan, jotta se sitten aina on mukana ja maksettu. Ikäihmiselle idea on ehkä hyvä – paitsi jos sattuu hukkaaman korttinsa…

Vuoden lipun hinta taitaa olla niin iso, että se on aika paljon keskivertolahjahinnan yläpuolella. Mutta oman budjetin mukaan! Julkinen liikenne on ekologinen lahja, josta on varmasti käyttöä, jos tietää lahjansaajan liikkuvan julkisilla. Miten homman käytännössä toteuttaa, se vaatii vähän suunnittelua.

Allekirjoittanut olisi ainakin ihan kikseissä, jos saisi parin kuukauden matkustamiset lahjaksi.