Menu

"Luomu on uusi Vuitton"…

… totesi ystäväni eilen kun mainostin illan kuohuviinin olevan laadultaan luomua. Tavallaan olisi mahtavaa, että luomusta tulisi yhtä trendikäs juttu kuin Louis Vuittonista: se takaisi luomutuotannolle jatkuvuuden ja tulevaisuuden markkinat. On kuitenkin tylsää, jos luomusta tulee kuin Vuittonista: rikkaiden herkkua ja mikä pahinta: paljon kopioitu. Elintarvike- ja kosmetiikkavalikoimista löytyy jo nyt mukaluomua ja harhaanjohtavalla mainonnalla porukkaa vedätetään luulemaan tavallisia tuotteita luonnonmukaisiksi tai ekologisiksi.


Luonnonmukaisuus on kuitenkin paljon enemmän kuin trendibrändi: luomu edistää niin ympäristön kuin ihmistenkin terveyttä ja hyvinvointia siinä, missä Louis Vuitton edistää lähinnä tiettyjen ihmisten juppifantasioiden toteuttamista. Vuitton on kuin Lacoste-krokotiili: paljon kopioitu ja inflaation kokenut statussymboli. Luomulle toivon valoisampaa tulevaisuutta.

Trendipähkinnästä asiaan. Olen useaan otteeseen maininnut, kuinka myös Alkossa voi huomioida luomutuotteet. Kuukausi sitten testattu Cava on nykyään luottoskumppani, joka sai eilen Reginan musiikkivideokaronkassa monta uutta fania.

Jos olet kuiten minä, vatsaongelmainen, joka ei kestä suuria sokerimääriä, kandee sokrua välttää tietenkin myös alkoholia nauttiessaan. Juomien valintaa helpottaa kovasti Alkon hyllynreunuslapuissa mainittu sokerimäärä. Vertaile huviksesi tuotteiden sokeripitoisuuksia seuraavalla Alko-visiitilläsi, erot ovat huimia! Kuvassa näkyy ympyröitynä eilisen skumpan sokeriarvo: 5g on tosi vähän. Meitsin vatsa ja makunystyrät diggaa, juoma on erinomaista ja hintakin on ihan ok, reilu 11 euroa.


Glögikauden alkaessa – ja talvella ylipäänsä – suurin osa meistä taitaa nauttia mieluiten punaviinejä. Punaviiniglögi on kieltämättä ihan superhyvää. Itse glögissä on vaan niin paljon sokeria, että meikäläisen suolisto menee ihan solmuun, harmittaa. Pitänee tehdä jonkin sortin glögivertailua ja infota teitä vatsaongelmakollegoja niiden eri sokeripitoisuuksista, jos niissä nyt mitään eroja ylipäänsä on.