Menu

Haavasalvaa metsästä

Kuten salaa toivoin, laittoi muutama teistä omat vinkkinsä edellisen postaukseni perään. Kiitos! Kerroin siis pihkasta, jonka parantavat vaikutukset on vihdoin havaittu laajemmaltikin: apteekista saa nykyään kotimaista Pihkasalvaa. Apteekkiin ei kuitenkaan ole mikään pakko mennä, voi myös marssia suoraan metsään – tulitikkurasian kanssa. Näin toimii Kempparin lukija nimimerkkillä ”Lapin tyttö”:

”Meillä ollaan mökillä otettu pihkaa tulitikkurasiaan talteen ja käytetään sitä ihan suoraan haavoihin.. pihka pehmenee ku sitä sormissa pyörittää eikä kyllä tulehu haava ku sitä pistää laastarin alle. Vaihtaa parin päivän päästä uuen pihkan jos tarvii”.

Toinen lukija nimimerkillä ”Saturnina” vinkkasi: ”Itselläni on Raipala-Cormierin Luontoäidin kotiapteekki hyllyssä, siitä löytyy hyvin perustiedot eri yrttien vaikutuksista”.

Nimimerkki ”Seeds” jakoi oman ohjeensa haavasalvan valmistamiseen: ”Tehokasta tavaraa on ainakin sellainen kotitekoinen pihkavoide. Puolet oliivi öljyä, puolet kuusen pihkaa, sulatetaan ja kiehautetaan kattilassa, joka menee prosesissa melko pilalle, ja suodatetaan mahdolliset krämmäleet pois”.

Harmillista on tietenkin se, että kattila tuhoutuu salvan valmistuksessa. Hmm.. Mitenkähän asian ratkaisisi?

Valmistatko itse kotosalla ihoa/kehoa/terveyttä hoitavia rasvoja tai öljyjä? Kerro vinkkisi postaukseni perään!