Menu

Kuumaa hoitoa ja hyviä väristyksiä

Hemmottelin itseäni edellisviikolla oikein kunnolla. Kävin kuumakivihierossa JA luomukasvohoidossa. Ihan mahatvia kokemuksia molemmat! Tapahtumapaikkana luonnonkasvohoitola Eko Ego.


Näppini palavat kirjoittaa aiheesta enemmänkin, mutta maltan vielä pari päivää, sillä YLEn uusi nettipalvelu on viittä vaille aukeamassa ja sieltä löytyvässä blogissani on enempi infoa kokemuksiini liittyen. Maltan siis! On pakko paljastaa kuitenkin sen verran, että kuumakivihieronta on ihan älyttömän siistiä. Kuumien kivien liukuminen pitkin selkää, sääriä ja jalkapohjia on sanoinkuvaamatonta, sitä ei oikein voi verrata mihinkään – paitsi johonkin, mikä tuntuu to-del-la hyvältä.. Jos tarvitsee stressinlievitystä, on kuumakivihieronta oiva vaihtoehto tavalliselle hieronnalle, etenkin kylmänä vuodenaikana.


Maksoin tunnin kuumakivikäsittelystä vaan 40 euroa, sillä Eko Egossa oli lokakuun ajan (ei siis enää..) tutustumistarjous, jonka tietenkin pihinä kansalaisena hyödynsin. Mietin hoidon jälkeen kuumeisesti, kuinka kuumakivihieronnan voisi toteuttaa kotona. Talous ei ehkä kestä jatkuvassa hoidoissa juoksemista… Mutta kivihieronta taitaa kuitenkin olla viisainta jättää ammattilaisen tehtäväksi, hierontavälineenä on kuitenkin kivi, jolla amatööri saattaa saada aikaan damagea. Suosittelen kivihierontaa siis lämpimästi, hoitoja tehdään muuallakin kuin Egossa, laittakaa vaikka omat vinkkinne jutun perään, jos tiedätte missä kuumakivihierontaa saa.


Kasvohoidosta paljastan lisää vasta loppuviikosta, mutta kuva paljastaa, mitä Ego tarjoaa asiakkailleen hoidon jälkeen: teetä, tummaa suklaata, banaanilastuja, taateleita ja macadamiapähkinää. Kokonaisvaltaista asiakkaasta huolehtimista – me likes. Ne teistä, jotka eivät ole koskaan maistaneet macadamiaa, suosittelen kokeilemaan. S ei tykkää niistä ollenkaan ja minäkään en napsi niitä pelkältään (kuten vaikka pistaaseja), mutta suklaan ja taatelin kanssa yhdistelmä on mainio!

Macadamian on havaittu alentavan kolesterolia samaan tapaan kuin saksanpähkinöiden ja manteleidenkin. Esimerkeiksi Jenkeissä macadamia on osa erilaisia Heart-Healthy dieettejä, mutta virallisten suositusten piiriin sitä ei ole otettu , koska se sisältää paljon tyydyttynyttä rasvaa. Jos syö macadamioita, kannattaakin karsia rasvaa jostain muualta.