Menu

Säännöllinen sekasorto

Siisti työpöytä eikö? Olisi ihan mahtavaa omata yksi työpiste, ja vielä sellainen, joka ei sijaitsisi kotona, mutta minulla on kaksi tukikohtaa: toinen YLEllä, toinen kotosalla. Ja kyllä, kuvan pöytä on myös taloutemme ainoa ruokapöytä, joten saan aina pakkailla tavaroita epämääräisiin pinoihin ikkunalaudalle ja tuoleille kun pitää mahtua ruokailemaan. Mutta vaikka näkymä on sekainen, ruokailen silti aina säännöllisesti ja yritän myös olla hotkimatta, vaikka usein ruoka tuleekin imastua liian nopeasti. Säännöllinen ruokailu on ainakin minulle a ja o, siten pysyn energisenä enkä ala kiukutella.


Syön munakkaita viikottain, tällä viikolla kokkasin yksilön, johon käytin kesäkurpitsaa, tomaattia, soijaa, currya ja shiitake-sieniä. Munakkaan lisukkeena syön usein hapankaalia, joka on muuten hyväksi vatsalle! Se nimittäin valmistetaan perinteisellä maitohappokäymisellä. Sopii siis hyvin teille muille, joilla on turpoava ja jylläävä maha, makuunkin tottuu! Tuore salaatti on myös tärkeää – aina pitäisi muistaa syödä kuumentamattomiakin vihanneksia, siten niiden ravintoarvo on parhaimmillaan!