Menu

Kiellettyä kemikaalia kotimaisissa tomaateissa

Aijai, ei hyvä. Juuri eilen kirjoitin siitä, kuinka ruoassa on enemmän kemikaaleja kuin koskaan aikaisemmin ja etteivät sanat kotimainen ja puhdas ole synonyymejä ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Suomen suurimpiin maataloustukien saajiin kuuluva Mustakosken Puutarha saa syytteet kielletyn torjunta-aineen käytöstä.

”Yhtiön epäillään käyttäneen Merikarvian tomaattiviljelmillään tuhohyönteisten torjuntaan Vertimec-nimistä ainetta, johon sillä ei ollut lupaa. Satakunnan kihlakunnansyyttäjä on päättänyt nostaa yhtiön toimitusjohtajaa, puutarhuri Jorma Mustakoskea vastaan syytteet terveysrikoksesta ja kasvinsuojeluainerikkomuksesta. Juttu on marraskuussa esillä Porin käräjäoikeudessa.”

-lähde: Satakunnan Kansa

Todella nihkeä juttu. Vuonna 2006 julkaistussa Puutarha-sanomien jutussa todetaan Mustakosken olevan Suomen suurin tomaattiviljelijä. En tiedä onko se yhä suurin, mutta ainakin suurinmpien joukossa. Yritin löytää netistä tietoa siitä, mitkä kauppojen tomaateista tulevat tältä tilalta, mutta Mustakoskella ei ole www-sivuja, joten kaupassa pitää vaan olla tarkkana – tosin luulisi ongelman jo poistuneen. Mutta näinhän se menee: me popsimme kiellettyjä aineita tietämättämme ja siinä vaiheessa kun homma paljastuu, on jo myöhäistä. Tällaisia mokia ei sais tapahtua! Kuinkakohan moneen kauppaan Mustakoski ehti myydä kielletyllä kemikaalilla päällystettyjä tomaatteja? Ja kuinka kauan tila on kemikaalia käyttänyt?! Saanemme vastauksia lähipäivinä.

Luomutomaatteja kaverit, nyt entistä isommasta syystä.