Menu

Noora, Eugen ja Maria rulaa!

Voin täysillä ylpeillä ex-työyhteisöni aikaansaannoksilla! Kuningaskuluttajan uuden Nooran tekemä tämäniltainen GMO-studiohaastattelu oli täynnä asiaa. Ne teistä, jotka ette haastattelua nähneet, voitte katsoa sen YLEn Areenasta.

Geenimuuntelussa,kuten todettua, on sekä mahdollisia hyviä, että huonoja puolia. Niistä yksi ainoa – se isoin – saa minut GMO-vastaiseksi: GMO saattaa vaarantaa maamme luomutuotannon ja saastuttaa eli kadottaa luomutuotannon kokonaan. Tämän faktan pitäisi riittää niille, jotka edes harkitsevat rinnakkaiselon ehdottamista.

Arvoisa Maa- ja metsätalousministeriö: pitäisikö rinnakkaiseloehdotusta kuitenkin vielä harkita? Toivon todella, että rinnakkaiselo tapahtuu vasta pitkän ajan kuluttua, jos koskaan. Miksi GMO-lajikkeet pitäisi saattaa pelloille saakka? Eikö Suomessa voitaisiin panostaa luomuun? Väitän, että ne rohkeat maat, jotka uskaltavat NYT tehdä päätöksen luomun tukemisesta ja siihen panostamisesta, saavat suuret taloudelliset voitot tulevaisuudessa. Luomun arvo nousee, kun/jos suuri osa esimerkiksi ”tavallisesta” viljasta kontaminoituu eli saastuu. Soijalle on jo käynyt niin. Luomusjoia on jo nyt arvokasta. Kempparin lukija: jos et vielä oikein tiedä, mitä geenimuuntelu tarkoittaa, lue juttuni täältä. Viimeisin Kempparin GMO-postaus puolestaan on täällä. Ja täällä voit allekirjoittaa GMO-vastaisen adressin!

Geenimuuntelusta pieni hyppäys eiliseen Maria!-ohjelmaan, joka sai minulle melkein kyyneleet silmiin. Ohjelmassa näytettiin insertti, jossa 90-vuotias Eugen Kaukolampi valmistaa Maria-puuhelmiä.
Sitä fiilistä ja hyvää oloa, elämäniloa ja tarmoa, joka Eugenista välittyi, se kyllä korvaa monta kirkasvalolampun edessä istuttua aamua!

Helmiä myytiin nettikaupassa 15 euron hinnalla ja tuotto lahjoitettiin nuorten mielenterveystyöhön. Mutta helmet on myyty loppuun – siis yhdessä illassa – eikä lisäerien saatavuudesta ole varmuutta! Harmittaa vietävästi. Valmistaisikohan Eugen meille omat Kemikaalicocktail-helmet? Ehkä pitää kysyä!

Psst…Maria tekstasi juuri, että helmiä tulee lisää ja että kannattaa ilmoittautua jonotuslistalle!