Menu

Mustaa valkoisella

Aijai sitä rieumua mikä koitui aamuisen Hesarin avaamisesta: vihreät on Helsingissä (ja Espoossa) toiseksi isoin puolue. Myös oma ehdokkaani meni läpi ja nyt on mahtava fiilis!

Eilinen myrsky ei siis saanut äänestäjiä jumittumaan kotiin, sen huomasi myös kirjamessuilla. Väkeä oli kuin pipoa ja haastatellessani Anja Nysténiä ei yleisössä tainnut olla yhtäkään vapaata paikkaa ja porukkaa kuunteli sivuilla seisaaltaankin. Harmi, että haastattelulle oli varattu vaan 20 minuuttia, mutta ehdimme kuitenkin käsitellä yllättävän monta asiaa. Kemikaalikimarasta tulossa muuten postaus piakkoin. Niitä, joita Anjan haastattelu kiinnostaa, voitte katsoa toisen Anjasta tehdyn haastiksen Teos-kustannuksen sivuilta.

Kirjamessuilla tarttui mukaan huima läjä opuksia, joista tulen mainitsemaan enemmän heti kun olen saanut niitä kahlattua lävitse. Yksi kiinnostavimmista on ehdottomasti Ulla Lehtosen Syö itsesi terveeksi. Kirjaa on kehuttu minulle kovasti ja eilen sain käsiini oman arvostelukappaleen. Toinen kauan himoitsemani kirja on Miika Pölkin ja Heikki Valkaman Umami, jossa käsitellään laajasti japanilaista ruokaa. Kirja yhdistää japanilaisen ruoanlaiton, käytännön kokemuksen, historian ja filosofian. I like! Kassissa kotiin matkasivat myös muun muassa:

  • 101 luontaistuotetta, Syömään!, Ympäristöterveys sekä 100 kysymystä ympäristöterveydestä – Duodoecim
  • Arkielämän ympäristöpolitiikka, Viestejä saarilta sekä Ympäristön tila ja suojelu Suomessa – Gaudeamus
  • Ympäristövastuu työpaikalla sekä Pysäytä ilmastonmuutos – EDITA
  • Miksi ihmiset sairastuvat – Teos
  • Vihaan sinua John Lennon sekä Japanin sydämessä – SCHILDTS

Lukemista siis on taas vähäksi aikaa ja te saatte ehdottomasti teoksista osanne – ja omanne...