Menu

Luomuskumppaa!

Yleläiset juhlivat perjantaina YLEn 82-vuotis syntymäpäivää perinteisesti Kalastajatorpalla. Ennen Torpalle hankkiutumista juhlistettiin ystävän vakinaistamista kuohuviinillä, jonka allekirjoittanut valitsi yksinkertaisesta syystä: Can Vendrell Brut Reserva oli Pasilan Alkon ainoa luomuskumppa. Testasimme siis sitä ja täytyy nyt oikein kehua: suosittelen lämpimästi! Maku on erittäin kuiva ja hedelmäinen (sokeria vaan 5g = todella vähän), hinta vajaa 12 euroa. Hyvä valinta jos et välitä hirveän makeasta. Tuote on arvosteltu esimerkiksi Pieni Viiniblogissa.

Alkoholiostoksilla kannattaa etsiä reiluja ja luomuja vaihtoehtoja siinä missä ruokakaupassakin. Kempparistakin löytyy muutama postaus aiheesta:

Etkoilta Torpalle: oli jokseenkin kummallista, että viiden tähden ravintolassa piti turvautua omiin eväisiin! Jälkiruokana oli yksi vaivainen suklaakarkki! Onneksi laukussa – tällä kertaa poshisti Lumin kullanvärisessä kirjekuorilaukussa – on aina vähintään sesam-patukka. Kuvittelisi tosiaan, että viiden tähden paikassa jälkiruokavaihtoehtoja olisi niilekin, jotka eivät voi syödä maitotuotteita. Hmph.


Äh, taidan olla tulossa kipeäksi. Kurlailin aamulla Echinalla ja olen vetänyt teetä koko päivän. Toivottavasti en saa syysflunssaa, jota olen onnistunut pakoilemaan koko syksyn… Ja toisaalta, jos saan räkätaudin ja kurkkukipu pahenee, niin onpahan lukemista peiton alle.