Menu

Mini-bio

Lähi-Siwaan on ilmestynyt luomubanaaneja. Minikokoisia, ärsyttävän paljon Chiquitan miniyksilöitä muistuttavia, jalostetun näköisiä luomubanaaneja. Ne maistuvat hiukan erilaiselta kuin Reilun kaupan banskut, joita yleensä ostan, mutta ovat ihan kelpoja ja hei, luomuja! Mutta, kun tuote roudataan tänne maailman toiselta puolelta, ei siitä saa ekologista, ei sitten millään – vaikka se olisi kuinka luomu.

Eko on eri kuin bio. Niin se vaan on. En luultavasti tule toiste ostamaan minibanskuja, sillä mielestäni on fiksumpaa tuottaa biojätettä yhden ison banskun kuorien verran kuin 2-3 pienen banaanin verran. Sen verran niitä vähintään on syötävä – ei yhdestä minibanaanista tule kuin kiukkuiseksi. Pitäisi kyllä ehdottomasti tehdä blogaus banaanin kasvatuksessa käytetyistä torjunta-aineista, sillä en tiedä niistä juuri mitään, vaikka syön banaania päivittäin. Reilussa banskussa kun voi olla torjunta-aineita ihan yhtä paljon kuin Chiquitassakin. Ahdistus. Epäekologista ja kemikaalista ja jokapäiväistä. Ahdistus x 100.