Menu

Lukijapalautteen purkua

95 lukijaa osallistui eilen suorittamaani Rita Stiensin Totuus kosmetiikasta-kirjan arvontaan. 25 euron arvoisen kirjan voitti itselleen nimimerkki Riinam, onnea! Laita Riinam osoitetietosi mulle osoitteeseen: kemikaalicocktail@gmail.com

Viikko sitten 119 teistä kertoi juttutoiveensa ja vähän enemmänkin! Massiivista osallistumista tyypit – olen tosi iloinen! Purin vastauksianne 1,5 tuntia ja tuntuu tosiaan siltä, että tiedän lukijoistani hiukan enemmän. Nuorin Kempparilaiseksi ilmoittautunut on 15-vuotias Henrik, jota ”toisinaan hiukan häiritsee ripauksen ylimielinen asenteeni ja huono kirjoitusasu”. Kritiikki virkistää mieltä – ihan oikeasti – ja saa meikäläisen skarppaamaan, joten kiitos kaikille, jotka esititte myös kritiikkiä ja kehitystoiveita.

Suurin osa teistä toivoi juttuja niistä aiheista, joita täällä käsitellään ja joista olen luvannut kirjoittaa: kosmetiikka, ruokapiirit, kuukautiskupit, soija, astanga… Myös GMO on suosittu aihe. Lisäksi eläinten ruoasta toivottiin blogausta pariltakin eri vastaajalta. Ai niin, viitaten aikaisempaan blogaukseeni, en tuomitse teitä, joilla on kotieläimiä kerrostaloasunnoissa, mutta olen ehkä siinä mielessä vähän ”linkolalalinen”, että mielestäni eläimet kuuluvat luontoon. En voi ymmärtää nykyajan jalostettujen koirarotujen tarpeellisuutta ekosysteemissä, lemmikkifrettejä tai lemmikkilintuja. That´s just me, en minä ketään sen perusteella tuomitse, tykkään teistä kaikista! En vaan tykkää edellämainituista asioista ilmiöinä.

Minulta kysyttiin myös, mikä mikrossa on paha asia ja miksei Lidlissä pitäisi käydä? Mikron säteilystä on tulossa oma blogauksensa. Lisäksi ruoan mikrottamisessa on ihan yksinkertainen ei-ei: kuumuus+muovi. Ihmiset lämmittävät ruokaa astioissa, joiden materiaali pehemenee ja joista irtoaa kemikaaleja ruokaan. Muistakaa aina lämmittää mikroruoka keraamisessa astiassa – siis vaikka lautasella. Ei missään nimessä ainakaan niissä kaupan myyntipakkauksissa!

Miksei sitten Lidlissä pitäisi asioida? No Lidl edustaa minulle halpamarkettia siinä missä Tarjoustalot, Tiimarit, Halpalat jne. Ymmärtääkseni Lidlissä juostaan halpojen hintojen takia ja yleensä kun jotain saa hullun halvalla, laatu kärsii. Saa sieltä toki tuoretavaraakin, mutta se ei kuulu varsinaisesti tähän. Olen paikallisuuden ja lähituotannon kannalla, ja Lidl on kaikkea muuta saksalaisine makkaroineen ja muine tuotteineen, jotka roudataan tänne keski-Europasta. Tietenkin ruokaa lennätetään tavallisiin marketteihinkin ties mistä, enkä pidä sitä ollenkaan sen fiksumpana, tietenkään. Lidl edustaa minulle hintojen runnomista pohjalukemiin, mikä vääristää ihmisten käsitystä siitä, mitä ruoan kuuluu maksaa. Tämä taas johtaa siihen, että asiakkaat eivät ole valmiita maksamaan vaikkapa luomusta, kun ”Lidlissä tää on puolet halvempaa”. Lukekaapa muuten Lidlin Freeway Cola-postaukseni. Lidl on itselleni vähän sama kuin McDonalds: en tykkää yhdestäkään pikaruokaravintolasta,mutta usein saatan mainita Mäkkärin koko pikaruokateollisuuden edustajana. Dissaan megasuperextra-halpaa kulutuskulttuuria Lidlin lisäksi muissakin kauppaketjuissa, Lidl on siis yksi esimerkki. Ja siis alunperinhän kirjoitin, että ”haluan että äitini lopettaa Lidlissä käymisen”, koska haluaisin, että äitini ostaa kaiken Perniön luomumarketista Salon Lidlin sijaan.

Havaitsin vastauksistanne, että olen saanut teksteilleni erittäin laajan lukijakunnan, Iäkkäimmät teistä ovat kuudenkympin tietämillä, se tekee ikähaarukaksi 15-60! Joukossa on sihteerejä, muotoilijoita, kotiäitejä, ravitsemusterapeutteja, luomuviljelijöitä, kosmetiikan maahantuojia, graafikoita, opiskelijoita… Mikä rikastuttava seikka elämässä, saada kommentteja teiltä kaikilta erilaisilta ihmisiltä. Koen olevani onnekas.

Keskustelin eilen Muoti+kauneus-messuilla teille aikaisemmin hehkuttamani Coleur Caramel-sarjan perustajan kanssa ja mietimme, että voisin hyvin alkaa järkätä Kemikaalicocktailin lukijoille vaikka luonnonkosmetiikkailtoja. Sarja on nimittäin uudistunut: nyt meikkien lisäksi sarjasta löytyvät pesuaineet, kasvovesi, rasvat ja kuorinta! Katsotaan nyt saanko aikaiseksi, mutta tällaisia voisi oikeasti kehittää. Palailen tämän idean pariin myöhemmin – nyt viikonlopun viettoon. Luvassa paljon joogaa, sillä kulunut viikko on ollut ehkä elämäni hektisin… Kuva on hieman pelottava valon osuessa kasvoille alakulmasta, mutta mitäpä tuosta, en mä oikeasti ole pelottava ollenkaan! Mukavaa viikonloppua kaikille toivottaa jooga-Noora.


Psst… Terveys+hyvä olo- ja Muoti+kauneus-messut jatkuvat vielä viikonlopun yli Messukeskuksessa ja tarjolla on myös paljon luomutuotteita huokein hinnoin. Suosittelen käymään!