Menu

Luomuohjelmisto – whot?

Lukija vinkkasi asiasta, josta luomuopettajani repisivät varmasti hamppuhousunsa, jos sellaisia omistaisivat. Mozilla europe kertoo nimittäin olevansa täyttä luomua siis näillä sanoilla! Alla firman oma selitys:

”Termi luomuohjelmisto kuvaa tapoja, joilla eroamme muista: Tunnetuimman tuotteemme, Firefoxin, on kehittänyt useampituhatpäinen, kansainvälinen liike, jonka jäsenistä vain harvat ovat meillä töissä. Motivaatiomme saamme tavoitteestamme edistää avoimuutta, innovatiivisuutta ja etenemismahdollisuuksia verkossa, eivätkä tuottojen tai osakkeiden arvonvaihtelun kaltaiset taloushuolet paina mieltämme (eihän meillä edes ole osakkeita).
Koska olemme
voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen järjestö, meille onnistuminen merkitsee yhteisöjen rakentamista ja imisten elämän rikastuttamista. Uskomme Internetin mahdollisuuksiin ja haluamme nähdä sen kukoistavan kaikkialla, kaikkien käsissä..”

Blaa, blaa, blaa. Luomu-sana on trendikäs ja siksi sitä varmaan tässä asiayhteydessäkin käytetään, mutta siis haloo! Ei ihme ettei porukka tiedä mikä on luomua tai mitä se oikeasti tarkoittaa, kun sanaa käytetään ihan missä sattuu. Meikäläistä nyppii.