Menu

Is It Safe to Eat?

Eilen sai televisioluvan maksaja vastinetta rahoilleen jos sattui katsomaan Teemaa klo 20.30. Is It Safe to Eat? on nimittäin ihan mah-ta-va sarja, joka tulee tiistaisin juurikin tuohon aikaan. Eilinen jakso oli harmillisesti kuusiosaisen sarjan neljäs – olen siis missannut ekat kolme! Onko ruoka vaarallista-sarja on tehty aiheista, joiden uskon kiinnostavan erityisesti kempparilaisia. Eilinen jakso sisälsi kemikaaliasiaa:

Osa 4/6: Ruoka ja tiede. Johtuuko lisääntynyt syöpäriski tuholaismyrkyistä.? Muoveissa käytettyä ksenoestrogeeniä esiintyy luontaisesti soijatuotteissa ja se näyttää vähentävän hedelmällisyyttä.

Sarjan jokainen jakso pyörii ruoan ympärillä, käsitellen havainnollisesti ja viihteellisesti asiaa ruoan kemikaaijäämistä, viruksista, geenimuuntelusta jne. Onneksi jäljellä on vielä kaksi kiinnostavaa ohjelmaa. Ensi tiistaina, 4.11 aiheena:

5/6: Vaaralliset virukset. Virukset aiheuttavat 75 % ruokamyrkytyksistä, mutta miten ne voidaan eliminoida ravintoketjusta? Hullun lehmän taudin aiheutti prioni, onko tällaisia tauteja tulossa lisää?

Vikassa osassa, tiistaina 11.11 puhutaan geenimuuntelusta:

Osa 6/6: Geenimuunneltu sato. Pitsassa voi jokainen ainesosa olla geenimuuntelun tulosta. Mitkä ovat geenimuuntelun edut ja haitat? Kasvinjalostuksessa käytetään myös radioaktiivista säteilyä.

Etenkin vika ohjelma kannattaa siis katsoa! Kerrankin tv-ohjelma, jonka vuoksi olen valmis skippaamaan tiistai-illalta kaiken muun.