Menu

Luomu kannattaa kännätessä(kin)

Niisk..niisk..atshii…pruust! Jokaista niveltä kolottaa kuin mummolla, mutta on ihan pakko vinkata täältä sohvan uumenista uutisesta, joka vastikään saavutti kohmeisen päänuppini kiitos lukijan. Hesari kertoi tänään Ruotsin luonnonsuojeluliiton – joka on yksi aikaansaavimmista kemikaalitestien teettäjistä jonka tiedän – tutkimuksesta, jossa paljastui viinien sisältävän valtavasti torjunta-ainejäämiä. En ihmettele! Olen aikaisemmin kertonut, kuinka viinirypäleissä on enemmän kemikaalijäämiä kuin juuri missään, mitä kaupasta saa. Totta kai ne samat jäämät päätyvät rypäleistä viiniin. Mutta ei viinin juomista tarvitse tähän lopettaa: Alkosta löytyy monia eri luomuviinejä. Tarjolla on myös luomuskumppaa ja luomuoluttakin, kuten vastikään blogasin.


”Viineissä on runsaasti myrkkyjä, kertoo Ruotsin luonnonsuojeluyhdistys. Järjestö on useiden muiden eurooppalaisyhdistysten kanssa testannut EU-alueen viinejä. Tutkimuksen mukaan 40:stä testatusta pullosta 35:ssä oli torjunta-aineiden jäänteitä.

EU luokittelee nämä aineet syöpää, geenimuutoksia, hormonihäiriöitä tai lisääntymiskyvyn heikkenemistä aiheuttaviksi.

40 testatusta viinistä kuusi oli luomuviinejä. Näistä viidessä ei ollut myrkyllisiä aineita, kuudennen myrkkyjen epäillään kulkeneen tuulen mukana torjunta-aineita käyttäneeltä viinitilalta”.

-lähde Helsingin Sanomat

Olenkin odottanut tällaisia uutisia, koska viinirypäleiden korkeat torjunta-ainejäämät ovat olleet jo kauan ihan yleisessä tiedossa. Olen myös kehottanut teitä ostamaan luomurusinoita, koska yhden ison rypäleen kemikaalijäämät ovat siinä pikkuruisessa rusinassa maailman tappiin saakka. Eivät ne mihinkään siinä matkalla varise. Sanokaa minun sanoneen: seuraavaksi uutisoidaan tavallisten rusinoiden kemikaalimääristä.