Menu

Haussa dödö!

Lukija pyysi apua etsiessään tehokasta alkoholidödöä. Hän siis mitä ilmeisimmin haluaa pitää kainalonsa alumiinittomina, joten antakaa omat vinkkinne tämän postaukseni perään!

Olen maininnut itse käyttäväni Stella McCartneyn Stella-sarjan dödöä (koska käytän saman sarjan hajuvettä), ja olen siihen ihan tyytyväinen. Niin tyytyväinen kuin alkoholidödöön nyt voi – eihän pito tietenkään ole samaa tasoa kuin antiperspirantissa. Stella-dödö ei ole mitään luomukamaa, valitettavasti. Vessan kaapissani on monia, monia luomudödövaihtoehtoja, myös Nykin reissulla Whole Foodsilta ostamani yksilö, mutta sen(kin) pito kuitenkin on ihan surkea, joten sitä ei kannata mainostaa… Juttelimme Rita Stiensin kanssa paljon myös dödöasiasta ja hänkin totesi, että surullinen tosiasia on se, että alumiini, joka tukkii ihohuokoset ja estää hikikarpaloiden pääsyn iholle, on tehokkain markkinoilla oleva hikoilun estäjä – tietenkin! Ihmisen on luonnollista hikoilla, mutta nyky-yhteiskunnassa se ei pidetä soveliaana.

Selvennykseksi vielä, että antiperspirantit ja deodorantit ovat siis eri asioita, vaikka kutsun kaikkea kainaloon laitettavaa yleisnimellä dödö. Antiperspiranteissa on alumiinia, deodoranteissa ei. Lisää tästä aiheesta Kuningaskuluttajaan tekemässäni jutussa. En siis avaa koko dödö-asiaa tähän postaukseen, koska olen sen jo tehnyt. Antakaa vinkkinne anonyymille: mikä alumiiniton dödö itselläsi on käytössä?