Menu

Tyhjä maksaa

Ärsyynnyin eilen kaupassa niin, että oli pakko ottaa kuva ja jakaa se teidän kanssa. Mitä on tämä nykyinen tuotteiden pakkaaminen? Is not understanding. Marjapakkaus on puolityhjä, ihan kuin joku olisi pöllinyt sisällöstä puolet.


Tyhmintä on se, että tällainen tyhjän myyminen on jo enemmän tapa kuin poikkeus. Katsokaa vaikka kaurahiutaleboksiin, mainitsemani omenalastujen tai minkä tahansa elektronisen laitteen myyntipakkaukseen. Huippuidiootteja ovat muistitikkujen muoviset myyntikuoret, joita ei meinaa edes saada auki. Mutta se on jo toinen seikka.

Äitini soitti minulle joskus vuosi sitten ja hehkutti radio-ohjelmaa, jossa oli kerrottu lukuina, kuinka paljon tyhjää kuljetellaan rekoissa, laivoilla ja lentokoneissa ympäri maailman, ja josta me joudumme vielä maksamaan! En muista lukuja, mutta ehkä yritän kaivaa ne jostain. Muistaakseni se oli jopa neljännes. Kunkussa oli keväällä juttu rasvapurkista, joka oli pudonnut lattiaan ja paljastanut ovelan tuplapohjan, jolla kuluttajille luodaan illuusio suuremmasta rasvamäärästä. Kaikin tavoin meitä yritetäänkin huijuuttaa.