Menu

Eco, everybody

Eettisyys ja ekologisuus on niin trendikästä että kohta homma kokee kyllä jo inflaation. Hyvähän se tietenkin vaan on, että eettistä sitä ja tätä on vähän joka paikassa, mutta ongelma on siinä, että lähes tulkoon mitä tahansa saa kutsua ekoksi. Ei olemassa mitään sääntöjä siitä, mikä on ekoa. Olette varmaan usein törmänneet tuotteisiin, jotka pelkällä vihreällä värillä yrittävät luoda vaikutelmaa ekologisuudesta.

Erityisesti kannattaa muistaa, että eettisyys ja luonnonmukaisuus ovat ihan eri asioita. H&Mn 20 euron luomuvaate ei ole sama kuin reilu vaate. Ihmisoikeudet ja kemikaalit ovat hyvin kaukana toisistaan. Valitettavasti.


Yläpuolen eco-kynttilä on Indiskasta. Kynttilän tuoteselosteessa kerrotaan, että se on tehty 100% mehiläisvahasta. That´s it. Öö..niin? Juuri tätä tarkoitan. Kuinka moni meistä on ostanut mehiläisvahakynttilöitä ties mistä putiikeista aikaisemmin? Tavallaan on jees, että Indiska alleviivaa, mutta jotenkin minua silti ärsyttää. Ehkä olen jotenkin ahdasmielinen.

Vaatteiden kohdalla Indiska viesti kyllä asiaa:


Kyllä kuvan teksti minusta on aika vakuuttavaa, jos se tosiaan tarkoittaa sitä mitä väittää. Mutta kun muutamassa vaatekappaleessa mainitaan, että ”tehty kunnioittaen työntekijöitä ja luontoa” niin eikö muiden Indiskan tuotteiden kohdalla sitten tehdä näin? Eikö näiden seikkojen tulisi olla itsestäänselviä kauppaketjun kaikille tuotteille? Kysyn vaan. Sori indiska, ärsyyntymiseni kohdistuu nyt teihin, vaikka sama koskee niin monia muitakin valmistajia.

Toki voi todeta, että parempihan se on että tehdään edes jotain, mutta miksi ei tehdä enempää? Toivottavasti yläpuolen lapun info löytyy pian kaikista Indiskan vaatteista.