Menu

Sosiaalinen aamupala

Rakkauteni aamupuuroon on tullut ilmi useaan otteeseen, kokeilkaa vaikka blogin yläpalkin hakukoneeseen sanaa puuro… Ilahduin siis tänään kuullessani, että työpaikallani on aloitettu uusi aamiaiskulttuuri: ilmainen aamupuuro puolikasista puoliysiin – joka aamu! Harkitsen vakavasti aamurutiinieni muuttamista niin, että nauttisinkin aamupalan töissä, ehkä jopa ystävien seurassa. Mikä virkistävä ajatus. Jos siis kykenee polkemaan duuniin tyhjin vatsoin, en tiedä…aika villi ajatus.

Berliinissä kaveriaamiaiset ovat tapa etenkin viikonloppuisin. Toinen toistaan ihanammat aamiaismenyt houkuttelevat pariskuntia, perheitä ja kaveriporukoita viihtyisiin berliiniläiskahviloihin, joihin kaipaan!! Aamupalakulttuuri on asia, joka Suomessa on vasta kehittymässä, etunenässä kulkee ravintola Belly.


Uudenmaankadun Bellyssä saa lauantaisin klo 10-14 välillä vaivaisella 10 eurolla syödä niin paljon ihanaa aamupalaa kuin vaan napa vetää. Lisäksi aamiaisklubilla soittaa aina vieraileva Dj. S soitti pari viikkoa sitten, viime viikolla levylautasten äärellä oli Paola Suhonen. Aamiaisklubin tunnelma on ihanan leppoisa ja on kivaa törmätä tuttuihin lauantaiaamuna, kun kaikki ovat virkein mielin ja reippaina tulevaan viikonloppuun.

Kympillä saa aamiaisen, joka vetää vertoja parhaille hotelliaamiaisille: tuoreita hedelmiä, vihanneksia, puuroa, marjoja, tuoreita leipiä, karjalanpiirakoita, munavoita, munia, croisantteja, hilloa, piirakkaa (viimeksi oli raparperi), gluteenittomia keksejä, tuoremehuja, teetä, kahvia, mysliä ja jugurttia. Lisäksi voi tietenkin nauttia vaikka lasillisen skumppaa tai vaikka tasoittavan, jos on sellaiselle tarve. Ja koska aamupalaa saa kahteen saakka, ehtii silti nukkua kauneusunensa ja hipsiä paikalle vaikka vasta puolenpäivän aikaan.