Menu

Terveellinen on kallista?

Kemikaalicocktailissa on käyty muutamien eri postausten perässä keskustelua siitä, onko terveellinen ruoka kallista. Mielipiteet jakautuvat aikalailla puoliksi puolesta ja vastaan. Olen itse sitä mieltä, että terveellinen voi olla halpaa. Jos esimerkiksi nyt syö luumuja, omenoita, perunaa, porkkanaa, marjoja, sieniä…ylipäänsä kotimaisia satokauden antimia, ei se rasita lapsiperheenkään lompakkoa liikaa – tarkoittaen, että sient kerää vaikka itse metsästä! Tietty edellisen postauksen kala-ateria saattaa kirpaista kukkaroa, mutta haluaisin muistuttaa myös siinä, että nykyään rahaa menee tosi paljon kaikenlaiseen ”nykyhuttuun” vaikka terveellisen ruoan pitäisi olla se tärkein, mihin satsaamme.

Tietty on tärkeää, että meillä kaikilla on asunto ja vaatteet, lisäksi kuukausittain pitää maksaa joko julkisesta liikkumisesta tai autoilusta, ellei ole mahdollisuuksia liikkua fillarilla. En ehkä osaa tällaisena kaupunkilaisena pyöräilijänä, jolla ei ole vielä jälkikasvua asettua lapsiperheen arkeen, jossa rahat on varmana supertiukalla, mutta toivon, että mahdollisimman moni lapsiperhekin voi tarjota ainakin kerran viikossa skideille kalaa. On maailma kyllä mennyt oudoksi, kun itsestäänselvin ruoka – kala! – maksaa niin paljon, ettei sitä voi ostaa. Ärsyttää.

Tulossa muuten blogaus luomuruokapiireistä!