Menu

Fiksua lounasta

Te, jotka pääätitte tai päätätte harrastaa kanssani fiksun kuukauden, saatte nyt konkretiaa lounaan merkeissä. Työpaikan lounaat sisältävät usein valitettavasti sekä paljon rasvaa, että myös sokeria – esimerkiksi useissa salaatinkastikkeissa on paljon mielestäni turhaa sokeria.

Tekemällä seuraavan päivän lounaan itse edellisenä iltava, varmistat fiksun ruokailun, ellei sinulla sitten satu olemaan mahdollisuutta diettiin sopivaan lounaaseen työpaikalla tai sen läheisyydessä. Tässä meikäläisen tiistain ja torstain lounaseväät:

Tiistaina söin lohta tuoresalaatin kera. Lohi takaa omega kolmoset ja kalaa kannattaakin syödä kolmesti viikossa. Tonnikalaa ei kannata ostaa, sen lakastus ei valitettavasti ole kovin kestävää. Lohta ymmärtääkseni voi toistaiseki syödä suhteellisen rauhassa. Se mitä lohta kannattaa syödä, saa oman postauksen piakkoin!


Tänään nautin lounaalla bravuuriani, fetaslaattia. Mevgal on parasta fetaa mitä Suomesta saa. Kandee testata. Muista lorauttaa ruokalusikallinen oliiviöljyä salaattiannokseen ja hiukan mustapippuria sekaan niin saat intensiivisemmän maun!

Vetäisin illalla pussillisen Terran juureslastuja ja pari lasia valkoviiniä, ei dietillä tarvitse kärvistellä! Sokerittomia valkoviinejä on! Näet valkoviinin sokerimäärän Alkossa hyllynreunuslapusta: sokerittoman viinin kohdalla ei ykinkertaisesti lue sokerimäärän kohdalla mitään. Baarissa oiva sokeriton drinkki on kossuvissy, tai kossu-/vodka appelsiinimehulla. Pari vuotta sitten ollessani tällä samalla dieetillä lääkärin käskystä muistan hihkuneeni onnesta kun tajusin voivani juoda sokerittomia drinksuja ilman. Samaa teki Sienna Miller laihduttaessaan Edie Sedgwickin roolia varten. Mutta siis tässähän ei ole kyse laihduttamisesta vaan fiksuilusta, muistetaan se!