Menu

Sinistä ja punaista

Tänään kirppiksellä oli niin paljon aarteita, että jouduin jättämään osan Valtterille. Hämmentävää ja kivaa. Parhaita kirppismyyjiä ovat ne, jotka haluavat päästä kamasta eroon, eivätkä ole tekemässä bisnestä vanhoilla retkuillaan. Alapuolen ihanat punaiset asiat olivat juuri tällaisia löytöjä: chanelmainen, ruudullinen jakku maksoi 1,2 euroa, punainen villapaita 4 euroa ja iso ruudillinen kangaspala 50 senttiä.


En yleensä koskaan etsi kirppikseltä tai kaupoista mitään tiettyä. En juokse kuumeisesti kaupoissa juhlia edeltävänä iltana etsimässä the mekkoa. Kun kulkee aina silmät auki, on kaapissa yleensä aina jotain jännää, kun on tarvis. Pakolla ei vaan yksinkertaisesti löydy mitään ja kun ostaa pakolla, silloin ostaa aina tai erittäin usein kompromissin. Kannattaa siis investoida asioihin silloin kun ne osuvat kohdalle. Miksi keskitalvella ei voisi ostaa kesämekkoa, keväällä villakangastakkia seuraavaksi talveksi tai kesäkuussa talvikenkiä, jos sellaiset osuvat kohdalle? Pitää olla liikkeellä silloin, kun muut eivät ole. Niin tekee parhaat löydöt.

Ei tietenkään ole ekologista shoppailla solkenaan. Tärkeää on se, mitä shoppaa. Ekologista on myös se, että käyttää vaatteita pitkään ja pitää niistä huolta. Kaapissani on paljon jopa yläasteiässä ostettuja vaatteita, jotka ovat edelleen käytössä. Itseasiassa käytin Kuningaskuluttajan studiossa usein paitaa, jonka olen hankkinut vuonna 1997!

Tänään haaviin tarttui punaisten asioiden lisäksi sinistä. Esimerkiksi nämä kirkuvan siniset sormikkaat ja ihanat siniset nahkahanskat. Sinisyys ei ehkä tule esiin kuvassa, mutta sävy on todella herkku!

Maksoin uusista käsineistäni yhteensä 1,5 euroa. Mukaan tarttui mukaan myös Stella McCartneyn sininen huivi sekä letitetty huivivärkki, jollainen olisi superhelppo tehdä itselkin…


Huivit maksoivat kaksi euroa ja minä olin iloinen. Löysin myös ihan mah-ta-van neonvärisen mekon, joka kuitenkin on niin eri värimaailmaa tämän postauksen muiden juttujen kanssa, että pyhitän sille oman blogauksensa piakkoin. Nyt padassa porisee kasviskeitto ja loppuillan opiskelen luomua. Ihanaa aurinkosunnuntaita kaikille, palaamisiin huomenna!