Menu

Luomukeidas

Ostan käyttämäni luomutuotteet yleensä parista samasta paikasta: Ruohonjuuri, Punnitse & Säästä, luontaistuotekaupat, Sokos sekä lähi-Alepa ja S-market tarjoavat hyvän valikoiman luomutuotteita. Helsingissä on kuitenkin muutamia ruokakauppoja, joissa on poikkeuksellisen laajat luomuapajat ja yksi tällainen on Kaisaniemen K-market, jossa kävin tänään pitkästä aikaa ja yllätyin! Luomuvalikoima on ehdottomasti Helsingin ruokakauppojen parhaimmistoa, ellei jopa paras!


Myös Arabian ostarin ja Kampin K-marketit tarjoavat mielestäni hyvin luomutuotteita, mutta Kaisaniemi on ihan omalla tasollaan, vaikka se onkin neliöiltään edellisiä paljon pieni kauppa. Kaisaniemi edustaa sellaista kauppatyyppiä, joita esimerkiksi Berliinissä on paljon: luomutuotteet ovat selkeästi esillä keskitetysti omissa hyllyissään. Se nopeuttaa kauppareissua ja etsimistä huomattavasti.


Kaisaniemen K-kaupassa on tarjolla on esimerkiksi luomubanaaneja ja -kurkkua, joita saa vaan aniharvoista paikoista. Lisäksi valikoimassa on tietty kaikki Pirkan luomutuotteet ja erilaisia ihania kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, luomusuklaita, mehuja, myslejä ja lihatuotteita. Luomuvalikoimasta hullaantuneena ostin sitten Kariniemen luomunakkeja (lihapitoisuus 84%), joiden maku on oikein hyvä. Tsekatkaapa muuten joku kerta kaupassa tavallisten tai jonkun saakelin light-nakkien lihapitoisuutta…

Ilahduin Kaisaniemessä etenkin löytäessäni lemppariani, Demeterin omena-mango-mehua. Lisäksi panin merkille, että etenkin luomumakeiset (ja myös Reilut, kuten kuvassa) ovat kaupassa hyvin edustettuina.


Ostinkin mukaani suklaata,nimittäin Plamil organicsin Luomu cayenne-suklaata, joka on tuoteseloste on mainitsemisen arvoinen: kaakaomassa, raakaruokosokeri, kaakaovoi, auringonkukkalesitiini (emulgointiaine), cayennepippuri. That´s it! Kaikki ainekset auringonkukkalesitiiniä lukuunottamatta ovat luomua. Ja huomaatteko: suklaassa ei ole maitoa, eli ei laktoosia. Tällaista on aito, oikea ja ennen kaikkea terveellinen suklaa. Ja trust me – mausta ei tarvitse tinkiä!

Tarjosin perjantaina ystävälleni, joka inhoaa kaikkea makeaa (miehet usien muuten tykkäävät usein ennemmin suolaisesta kuin makeasta), palasen Green & Black´sin tummaa appelsiinisuklaata ja hän ihastui siihen ikihyväksi. Olen huomannut innostuvani suklaasta etenkin nyt, kun on sokeriton ja karkiton kuukausi 🙂 Lisää suklaa-asiaa onkin tulossa piakkoin! Niin kuin myös nitraatti-, ruokapiiri- kahvi-, soija- ja kaikki ziljoonat muut postaukset…

Psst… Oletko itse löytänyt ruokakaupan, jossa on poikkeuksellisen hyvä luomutuotevalikoima? Vinkkaa postaukseni perään muillekin!