Menu

Aktivismia ja muotia lauantai-illassa

No niin! Eilinen Porkkanamafia-isku tuotti tulosta! Ihmisiä oli Juttutuvassa tungokseen asti ja illan päätteksi kassassa oli ihan kiva summa extraa. ote Hesarin uutisesta:

”Ensimmäinen Suomessa järjestetty käänteisboikotti tuotti Juttutupa-ravintolalle 6 594 euroa lisätuottoa, josta ravintola on luvannut käyttää 51 prosenttia energiatehokkuuden parantamiseen”.

Tämä tarkoittaa siis, että Juttis käyttää 3300 euroa paikan energiatehokkuuden parantamiseen. Aika hyvä summa sanoisin – ja iskuhan oli vasta ensimmäinen! Odotan innolla seuraavia iskuja – mitä mafialaiset voisivatkaan tehdä kauppojen luomutuotevalikoimien parantamiseksi?

Ystävä, jonka kanssa istuin iltaa Juttutuvassa ehdotti, että toimintaa voisi laajentaa kauppaketjuihin – kilpailutettaisiin kauppaketjut samalla tavalla kuin nyt ekassa iskussa ravintolatkin. Sitten voittajakauppaan, sanotaan vaikka Valintataloon, keskitettäisiin ostoksia jonain tiettynä päivänä ympäri Suomen. Näin isku ei tapahtuisi vaan yhdessä paikassa, vaan kaikki suomalaiset voisivat osallistua omiin lähi-Valintataloihin ostokset keskittämällä. Ja sitten sen kyseisen vaikkapa teholauantain iskujen tuottamalla voitoilla Valintatatalojen ekotehokkuutta parannettaisiin. Voi olla hankala toteuttaa, mutta itseäni idea kiehtoo kovasti!


Porkkanamafia elää ja voi hyvin ja siksi uskaltauduimmekin häippäsemään jo puoliysiltä Kaapelitehtaalle Daniel Palillon muotinäytökseen. En löytänyt vielä netistä videokuvaa näytöksestä ja omani on niin epäselvää, että kuvafiilistely jää nyt toteuttamatta, mutta todettakoon lyhyesti, että pidän kyllä Palillon oivalluksista. Hänen vaatteissaan on paljon sellaista, jota voi Liisa Jokisen saumurirallin henkeen hieman, no kopioida ja tehdä itse. Paljon ideoita tuunaamiseen ja pimppaamiseen. Itse vaatteiden lisäksi oli tietenkin hauskaa nähdää Helsingin muotikermaa, joka aina saa minut hilpeälle tuulelle. Pukeutuminen on niin suuri ilo elämässä! Ja onneksi sitä voi tehdä ekologisesti – jonka myötä toteankin, että häippäsenpä tästä kirpparille…

Psst… Sivu on hieman levällään, sillä en osaa päättää, mikä blogimalli olisi paras. Tämä siis muuttuu illalla .. ehkä. Tai sitten ei.