Menu

Salaisuus paljastuu…

Syksy on uudistumisen aikaa ja sitä tekee myös Kemikaalicocktail. Ulkoasu on synkeämpi kuin aikaisemmin, mutta silti toiveikas! Kemikaalicocktail odottaa jännityksellä mitä tulevaisuus tuo tullessaan: Carrotmob, suomalaisten lisääntynyt ympäristö- ja kemikaalitietoisuus, sähköautot, luomruokapiirit… On paljon asioita, jotka kuplivat ja jännittävät ja se näkyköön nyt myös blogin ulkoasussa.

Jännitystä seuraa myös tässä blogauksessa, sillä paljastan nyt sen, mistä olen muutamaan otteeseen maininnut.

Kuten varmaan osa teistä tietääkin, juonsin aikaisemmin YLEn Kuningaskuluttaja-ohjelmaa. Olin ruudussa vielä viime keväänä, mutta nyt syksyn tullen olen aloittanut YLEssä uuden, kiinnostavan pestin. Työskentelen yhtiön ensimmäisenä ympäristökoordinaattorina, se on suuri haaste ja tosi jännittävää kaiken kaikkiaan.

No mikä se yllätys sitten on, josta olen vihjaillut? No siis: Yleisradiolta on ehdotettu, että alkaisin kirjoittaa Kemikaalicocktailia työajalla. Eikö ole mahtava juttu? Että saisin palkkaa tästä kaikesta ja voisin paneutua blogiin oikein kunnolla!

Suunnittelin jo paljon uusia ja jännittäviä uudistuksia, mutta, mutta. Blogin ja YLEn yhteiselo ei tapahdu, sillä idea on utopistinen. Kemppari olisi YLEltä tosi rohkea veto – liian rohkea. Tavattuani talon juristit ja keskusteltuamme asiasta, olen joutunut kieltäytymään tästä mahdollisuudesta – arvatkaa miksi? Kemikaalicocktail pitäisi vetää rankasti YLE-suodattimen lävitse. En voisi kirjoittaa omaan estottomaan tyyliini tai kertoa lempituotteistani, sillä yhtiö olisi joka viikko takiani ongelmissa. Niin se vaan on. Osa YLEä haluaisi olla rohkea, mutta siihen ei valitettavasti ole mahdollisuutta.

Minua hiukan surettaa, koska jotta saan teille hyvää materiaalia ja tutkittua tietoa, tarvitsen siihen luonnollisesti työaikaa, mutta parhaillaan ympäristökoordinaattorin työni vie viidestä työpäivästäni neljä eikä se yksi tule olemaan Kempparia vaikka niin jo ehdin hekumoida.
Jos nyt vielä kuitenkin vähä mehustellaan idealla – tähän minun olisi mentävä:

”Uusi Dr. Hauschkan tuote on tosi kiva. Tykkään siitä paljon, mutta muistakaa, että markkinoilla on myös muita tuotteita, kuten esimerkiksi Logona, Weleda, Anne Lind, Fräntsilä ja Urtekram. Dr. Hauschka on mielestäni näistä paras, tosin tämä on vaan minun mielipiteeni, muut voivat olla eri mieltä eikä mielipiteeni taustalla ole tieteellistä tutkimusta. En myöskään saa tuotteita ilmaiseksi.

Löysin nuorisovaatekupasta ihanan luomupuuvillaisen paidan. En voi mainita kauppaa, koska se olisi mainostamista ja sitähän ei Kemppari saa tehdä! Kyseinen liike sijaitsee Helsingissä Aleksanterinkadulla, siinä keskivaiheilla ja logo on kaksi kirjainta sekä &-merkki”.

Jaksaisiko teistä kukaan lukea tuollaista? Siinä siis syy. Is not happening. En myy Kemikaalicocktailia YLElle ja jatkan kirjoittamista vapaa-ajallani kuten tähänkin asti. Toistaiseksi se tuntuu järkevältä, lopetan sitten kun en enää jaksa. Kempparin pointti on olla sensuroimaton ja puhua tuotteista niiden oikeilla nimillä, kehua tai kritisoita – tai molempia, jos oma näkemykseni sellainen on.

Ja mitä uudistuksiin tulee: niitä on tulossa anyway, oman ajan ja osaamisen puitteissa. Eli paljon erittäin laadukasta sisältöä!

Mukavaa viikonloppua toivottaa yhä riippumaton, villi ja vapaa Nooranne!

P.s. Sain juuri kommentin, että näytän uudessa blogikuvassa kusipäiseltä ja koppavalta. Katsotaan nyt viikonlopun yli pysyykö kuva tuossa vai joudunko fiksailemaan itsestäni neiti aurinkoisen!