Menu

Murkuista eroon Fun Lightilla

Jos satut kärsimään muurahaisista kotinurkissa, on siihen helppo ratkaisu, joka ei vaadi kuin käynnin jääkaapilla (mikäli jäkiksessä sattuu olemaan Fun Light-mehua). Ruotsalainen NyTeknik-lehti kertoo, että mehu tappaa muurahaiset yhtä tehokkaasti kuin hyönteismyrkky.


Miten on mahdollista, että murkut kuolevat joutuessaan kosketuksiin elintarvikkeen kanssa? Mikä murkut tappaa? Aspartaami. Mehun rakenteen hajoaminen yliaktivoi muurhaisten hermosolut ja ne kuolevat. Suomennokseni saattaa kuulostaa kököltä, näin lause kuuluu ruotsiksi: ”När det bryts ner bildas signalsubstanser som överaktiverar nervcellerna så att de dör”.

Fun Light mustaherukan tuotetiedot: Vesi, happamuudensäätöaineet (E296, E331), makeutusaineet (aspartaami ja asesulfaami K), aromi, väri (E163), säilöntäaine (E202). Omaksi janojuomaksi kannattaa kulauttaa jotain muuuta.

Kiitos Kempparin lukijalle, joka vinkkasi NyTeknikin artikkelista! Olette ihanan aktiivisia ja ilahdun tosi paljon kun vinkkaatte ajankohtaisista jutuista 🙂