Menu

REACHing for Evolve

Messukeskuksessa on parhaillaan käynnissä Ympäristötekniikkamessut 08-messut, joille osallistuin tänään ja niin teen myös vielä loppuviikosta. Ohjelma on superkiinnostava, tulkaa muutkin, joilla vaan on mahdollisuus!

Tänään osallistuin mm. REACH-seminaariin ja vielä perjantainakin messuilla on luvassa lisää REACH asiaa. Sivusin EUn kemikaaliasetusta myös sunnuntaisessa ilotulitus-blogauksessani. Vaikka onkin hyvä, että saamme uuden, tarkemman kemikaaliasetuksen, on siinä paljon puutteita: se ei koske kosmetiikkaa tai ruokaa. Etenkin kosmetiikan soisi olevan mukana. Lisäksi siirtymäaika vie vielä vuosia. Onneksi REACHin myötä tullaan saamaan mahdollisesti jarrua edes joidenkin kemikaalien käytölle, etenkin ennen vuotta 1981 käyttöön otetuissa, reilussa 100 000 kemikaalin joukossa on sellaisia, jotka ovat syöpää aiheuttavia ja perimää vahingoittavia. Me is not understanding. Miten tällaisten aineiden jatkuva käyttäminen on mahdollista? Ihminen ei erehdyksistään opi, ei sitten millään. Viittaan esimerkiksi Monsanto-blogaukseeni. Kandee ottaa varman päälle kun on kyse kemikaaleista. Miksi ottaa turhia riskejä?

Osallistuin myös Tietotekniikka: Ilmastonmuutoksen kaasu vai jarru? – luennolle. Muun muassa Nokian, IBMn ja Hewlett Packardin edustajat kertoivat ympäristötoiminnastaan, jonka myötä tuli vahva fiilis siitä, että oma työpaikkani on niin ajasta jäljessä! Onneksi YLE kuroo muita kiinni vauhdilla, tulette huomaamaan… Kiinnostavaa oli kuulla esimerkiksi Nokian uudesta Evolve-puhelimesta, jonka ostamista olen suunnitellut elokuusta, jolloin kuulin kyseisestä puhelinmallista pomoltani.

Evolven muovikuoret on tehty 50% kierrätetystä materiaalista eikä puhelin sisällä palonestoaineita! Sopii siis kemikaalikammoiselle. Puhelimen myyntipakkaus on pieni ja kierrätettävä ja laturi on markkinoiden vähiten sähköä kuluttava (Nokian mukaan). Lataus onnistuukin fiksusti: kun puhelimen akku on täynnä, ilmoittaa puhelin piippaamalla, että laturi tulee irrottaa seinästä. Nerokasta! Kuten moni teistä varmaan tietää, vievät laturit sähköä aina kun ne ovat seinässä, on piuhan päässä puhelin tai ei ja usein luurinsa unohtaa seinään tarpeettoman pitkäksi aikaa, akun lataaminen kun ei montaa tuntia vie. Sähköä kuluu siis helposti ihan turhaan.

Puhelimen hinta Nokian nettikaupassa on 159€. Kai se on puhelimesta ihan kohtuullisen huokea hinta… Evolven ostan heti kun nykyinen Nokiani lahoaa – jos se nyt koskaan niin tekee. Yksilö on kestänyt lukuisia iskuja ja putomaisia luovuttamatta. Ehkäpä Evolvesta saadaan vähän värikkäämpiäkin vaihtoehtoja ennen kuin uuden puhelimen tarpeeni on akuutti. Haluaisin sen Ivana Helsinki-takkini vihreänä kiitos.