Menu

Tutkivaa journalismia

Kemikaalicocktailissa aletaan liikkua niin haastavien kysymysten parissa, että minun pitäisi ehdottomasti ennen jokaista julkaisemaani blogausta tehdä saman verran duunia kuin Kuningaskuluttajan tutkittujen juttujen kohdalla. Teiltä tulee niin hyvä jatkokysymyksiä, että koen olevani ihan puuttellinen!

Toimituksemme tai siis, nyyh, entisen toimitukseni ”tutkittu juttu” tarkoittaa kunkin lähetyksen pääjuttua, jota varten toimittaja tekee töitä monta viikkoa tai kuukautta. Teistä useimmat eivät varmaankaan seuraa Kunkkua, ja siksi tekemäni jutut saattavat olla teille vieraita. Niissä on kuitenkin paljon samankaltaista asiaa kuin Kemikaalicocktailissa, joten alla niistä muutama, jos haluatte vaikka käydä lukemassa:

2007
Itsehoitotuotteiden hintavertailu kannattaa
GMO-vapaus tulevaisuuden myyntivaltti?
Trooppinen parketti kiehtoo sisustajia
Paahtoleipä ei vanhene?

2006
Joululahja-ahdistus johtaa pakko-ostamiseen
Kirkasvalolamppu maksaa paljon, mutta on tehokas
Kosmetiikkamainokset lupaavat ihmeitä
Alumiinipinta kainalossa pitää hien loitolla, turvallisesti?
Muodikas ja hyödyllinen Omega-3

2005
Terveyssiteen tuoteseloste on puutteellinen

Ensimmäinen Kunkkuun tekemäni juttu on mielestäni melkein parhaimmistoa, sillä terveyssiteen anatomiaa ei ole mediassa juurikaan käsitelty. Naiset tunkevat kuukausittain sisäänsä jopa formaldehydiä, siitä mitään tietämättä, kun tamppooni- ja sidepakkauksissa ei tarvitse olla tuoteselostetta! Asia on yhä samalla tolalla kuin vuonna 2005, onneksi vaihtoehtona on nykyään kuukautiskuppi. Siitä pitäisikin blogata, lupaan tehdä sen syksyllä!

Kuten ymmärtää saattaa, en kykene paneutumaan ja tekemään taustatytöä blogauksiini viikkokausia vaikka kovasti haluaisinkin. Pidän blogia vapaa-ajallani ja oikeita töitäkin on nääs tehtävä. Syksyn edetessä asiaan saadaan onneksi helpotusta…