Menu

Tee-se-itse: saunavoide

Erilaisten kuorintojen, naamioiden ja täsmähoitojen tekeminen kotikonstein ei ole hankalaa. Nappasin iltapäivälehdestä talteen Saimi Nousiaisen (kuvassa) ihonhoitoniksin:

”Sekoita keskenään merisuolaa, juoksevaa hunajaa ja pari tippaa tiikeribalsamia. Sivele voide vartalollesi ja sitten saunomaan. Saat ihanan pehmeän ihon koko viikoksi”.

-kuva:Tiia Vanhatapio 2008

Usein mallit harrastavat tällaisia itse tekemiään naamioita ja kuorintoja: iho kirkastuu nopeasti ja luonnollisesti. Esimerkiksi kaurahiutaleita voi käyttää kotitekoisten naamioiden/kuorintojen tekemiseen. Saippuaakin voi tehdä itse, ohjeitä löytyy täältä.
Jo pelkkä saunominen – voiteilla ta ilman – on iholle hyväksi: moni varmaan tekee kuten minä, ”kynsii” kevyesti ihon kuolleen pinnan saunassa. Pääsen huomenna vanhempieni puusaunaan ja silloin testissä on Blueberry Livingin saunavoide, joka tuoksuu ihanalta! Blueberry Livingin iho- ja käsivoide ovatkin jo olleet testissä ja pidin niistä kovasti. Toivottavasti myös saunavoide toimii iholla hyvin.