Menu

Kylppärin ekoteko

Tämä blogaus syntyy uuden aktiivilukijani idean pohjalta, kiitos Aleksi! Olen aikaisemmin hehkuttanut teille Ole Hyvä-tuotteita: sarjan pesuainepullot voi täyttää uudelleen esimerkiksi Ruohonjuuressa. Myös Elokuu-sarjalla on sama täyttömahdollisuus ja ainakin Kurvin Punnitse & Säästä tarjoaa täyttöä Ruohonjuuren lisäksi.

Kuten voivottelin, on ekotuotteiden ulkoasu usein hieman liiankin kotikutoinen tai hippi – ainakin meille pilkunviilaajaesteetikoille. Ratkaisuna Aleksi ehdotti esimerkiksi Mujin (kuvassa) pulloja, joihin hippipesuaineen voi kotosalla sujauttaa. Ostat siis hippipesuaineen ja investoit myös esteettiseen säilytyspulloon, jota voit käyttää vuosia samoin kuin hippipesuainepulloakin, jolla roudaat pesuaineen kaupasta kotiin. Iisiä!

Todettakoon, että en ole tutkaillut Mujin taustoja tarkemmin, tiedän vain että firma löytyy Euroopan suurkaupungeista ja että se on halpa, joka lähtökohtaisesti on hieman arveluttavaa. Toki täytettäviä pumppupulloja on useita muitakin. Ostit sen siis mistä tahansa, on se melkoinen ekoteko, jos ostat siihen pesuaineen aina täyttämällä saman Ole Hyvä tai Elokuupullon.

Niille teistä, joille uudelleen täytettävät pesuainetuotteet ovat uusi juttu, kehotan ehdottomasti tutustumaan vuahtoehtoihin, vaikkei niitä montaa olekaan. Näillä muutamalla hippituotesarjalla, joita siis Ruohonjuuresta ja Punnitse & Säästästä saa on valikoimissaan paljon muutakin kuin käsisaippuaa. Täyttönä saa myös erilaisia shamppoita, hoitoaineita, pesunesteitä, pyykinpesuainetta, tiskiainetta jne. Suosittelen kokeilemaan tuotteita ehdottomasti! Esimerkiksi itselleni ei valitettavasti ole löytynyt sopivaaa shamppoota kyseisistä sarjoista, mutta käsisaippua ja pyykinpesuaine ovat säännöllisessä käytössä.