Menu

Makoisa trio

Lainaan harvoin muita näin suoraan, mutta alla ote sanasta sanaan Tohtori.fi-sivustolta:

Tiedätkö, mitä kolmea vaarallista ainesosaa tulisi varoa ruokaostoissasi? Mark Adams on listannut kirjassaan ”seitsemän tappavinta” ainesosaa, jotka voivat suoraan edistää sydänsairauksia, migreeniä, lihavuutta, osteoporoosia, diabetesta ja jopa syntymävammoja.

1) Natriumnitraatti – aiheuttaa syöpää, löytyy prosessoiduista lihoista kuten pekonista ja makkarasta. Auttaa säilyttämään lihan punaisen värin kypsyttämisen aikana.

2) Hydratut öljyt – aiheuttavat sydänsairauksia ja huonontavat solujen terveyttä. Löytyy leipomotuotteista, margariineista ja useista valmisruoista. Käytetään öljyjen säilymiseen.

3) ”Excitotoksiinit” – aivoja ärsyttävät/stimuloivat myrkyt kuten aspartaami ja (mononatrium) glutamaatti. Nämä hermomyrkylliset kemikaalilisät vahingoittavat suoraan hermosoluja ylikiihottamalla niitä solukuolemaan asti. Niitä löytyy muun muassa vähäkalorisista kivennäisvesistä, säilykekeitoista, salaattikastikkeista ja makkaroista. Niitä käytetään tuomaan makua yliprosessoituihin ruokiin.

Miten ruokayhtiöt sitten onnistuvat piilottamaan ”myrkkynsä” ja lisäaineensa ruokiinsa? Se on Adamsin mukaan helppoa: yhtiöt vain vaihtavat ainesosille nimeä, sekoittaen samalla kuluttajat. Kun kuluttaja kerran oppii välttämään mononatriumglutamaattia, ruokayhtiöt alkavatkin käyttämään hiivauutetta tai sanan muita synonyymeja kuten torula hiivaa tai kalsiumkaseinaattia. Mike Adams on julkaissut kirjan Grocery Warning, joka kertoo asioista toisen puolen, jota ruokayhtiöt eivät lisää tuotteisiinsa eikä media koskaan julkaise.

Alkuperäinen lähde: Natural News 1.8.2008

Nam. Onneksi näitä kolmea välttää automaattisesti, jos ei syö eineksiä, prosessoitua lihaa, margariineja tai leivonnaisia. Omaan ruokavaliooni ei kuulu edellä mainituista mikään, joten todistetusti ne voi karsia ruokavaliosta helposti!